Nieuw op 3voor12 Radio: Placebo, Baauer, Nonono en Elephant Stone

Nonono met Pumpin’ Blood 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Nieuwe tracks deze week op 3voor12 Radio van de Britse indierock-veteranen van Placebo, de Amerikaanse trapspecialist Baauer, de Zweedse producers Nonono en de Canadese sixtiesband Elephant Stone. Nonono scoort de 3voor12 Single van de Week met Pumpin’ Blood. Donderdag komt Eefje De Visser, de maakster van het 3voor12 Album van de Week, live in de studio optreden en verder nog veel opnames van Lowlands. Dinsdag wordt het spannend, want dan maken we de nominaties voor de 3voor12 Award bekend. Qua prijzen deze week onder meer elke dag kaarten voor 3voor12 Presenteert... AlunaGeorge.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week is:

Nonono - Pumpin' Blood
Yesyesyes, uit Stockholm komt singer-songwriter Stina Wappling. Samen met producers Astma & Rockwell, de mannen achter Icona Pop's succes I Love It, doet ze een gooi naar de hitparade. Het was al een van de meest opgepikte tracks op de muziekblogs deze lente, dus de voortekenen zijn goed.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Baauer feat. Jay-Z & Just Blaze – Higher
Is er leven na The Harlem Shake? Baauer, oftwel Harry Rodriguez, is in ieder geval deze zomer vaak als dj te zien op vele festivals. En niemand minder dan de Amerikaanse toprapper Jay-Z doet mee op een nieuwe versie van deze clubhit. De uitvinder van het trapgenre concentreert zich voorlopig op het maken van singles, over een debuutalbum is nog niets bekend.

Placebo - Loud Like Love (Universal)
Al bijna twintig jaar is Brian Molko nu al bezig met zijn alternatieve rockband Placebo. Vijf jaar terug kreeg de band vers bloed via drummer Steve Forrest. Inmiddels komt half september alweer studio album nummer zeven Loud Like Love, en dit is daarvan de tweede single na Too Many Friends. De Britse band hoopt in december de Ziggo Dome te vullen met nieuwe werk en oude hits als Pure Morning, The Bitter End en For What It's Worth.

Elephant Stone - Love The Sinner, Hate The Sin (V2)
The Beatles waren gek op Indiase sitarmuziek, maar als Indiër kan je omgekeerd natuurlijk ook van The Beatles houden. Frontman Rishi Dhir van deze Canadese indiepopband vermengt Indiase klassieke muzek met sixtiespop. Hun tweede ongetitelde album brengt hen deze zomer naar Vlieland's Into The Great Wide Open festival en het Nederlandse clubcircuit.

Verder nog op de playlist:

Tinlicker feat. Tessa Rose Jackson - Empty Skies (Zero Three Zero, 5e week)
Twenty One Pilots - Holding On To You (Warner, 5e week)
Jagwar Ma - Come Save Me (PIAS, 3e week)
Daughter - Youth (V2, 3e week)
Moderat – Bad Kingdom (NEWS, 2e week)
The Strypes - Blue Collar Jane (Universal, 2e week)
Drake - Hold On, We're Going Home (Universal, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Eefje De Visser - Het Is (Eefje's Platenmaatschappijtje)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22.00 en 01.00 uur op 3FM, met Roosmarijn Reijmer.