3voor12 Presenteert… Twenty One Pilots

Amerikaanse band keert terug naar Nederland na succesvolle show op Lowlands

Redactie 3voor12 ,

Op woensdag 28 augustus speelt Twenty One Pilots in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam. Afgelopen weekend maakte de band een uitstekende indruk op Lowlands. Menno Visser noemde het zelfs dé verrassing van het festival. Op 30 augustus verschijnt hun album Vessel en nu heb je al de kans om een voorproefje te horen in een intieme zaal. Het zal een unieke ervaring zijn, want de muziek van het duo Tyler Joseph en Josh Dun is niet in een hokje te plaatsen. Ze mixen verschillende stijlen zoals rock en synthpop door elkaar en de rap van Tyler heeft wat wel weg van Eminem.

Kaarten voor het optreden van Twenty One Pilots in Paradiso zijn alleen te krijgen via de gastenlijst van 3voor12. De gastenlijstplekken worden op maandag 26 augustus, 11:57 uur weggegeven via deze link. Voor sommigen is Twenty Pilots wellicht een onbekende act. Daarom introduceren wij de band aan de hand van een stuk uit de recensie van het optreden op Lowlands en een Youtube-clip van de 3voor12 Single van de Week ‘Holding On To You.’ Dit nummer is afkomstig van het debuutalbum Vessel, dat je nu al kan luisteren op onze luisterpaal. De plaat wordt op 30 augustus officieel uitgebracht. Voor Vessel dook twenty one pilots voor het eerst een professionele studio in. De band deed dit samen met de voor een Grammy genomineerde producer Greg Wells, die onder andere heeft samengewerkt met Adele, Katy Perry, Pharrell Williams en Aerosmith.

Het oordeel van Menno Visser over het optreden van Twenty One Pilots op Lowlands: "Als je al dertig jaar concerten ziet, denk je alles al gezien te hebben. Maar niet Twenty One Pilots dus. Muzikaal een soort Ben Folds meets Eminem meets The Vengaboys. Hiphop-elementen voor rockers, die van cabaret houden. Ja, dat klinkt bijhoorlijk slecht op papier. Het is ook nauwelijks in woorden te vatten, alles lukte, het was magisch vanavond. Maar in praktijk is dit het soort out of the box liveconcerten met rare verkleedpartijen en volksmennende trucs, dat je je nog jarenlang zult heugen. Mis het niet!"

3voor12 Presenteert... Twenty One Pilots
Woensdag 28 augustus
Deuren open: 19:30
Aanvang: 20:00
Bovenzaal, Paradiso, Amsterdam
Er is geen voorprogramma, dus kom op tijd!
gastenlijst open: 26 augustus 11.57