Crystal Fighters viert comeback met Cave Raves Crystal Fighters viert comeback met Cave Raves

Hit-Britten primeuren nieuwe track in 3voor12 Radio

, Redactie 3voor12

Crystal Fighters viert comeback met Cave Raves

Hit-Britten primeuren nieuwe track in 3voor12 Radio

Redactie 3voor12 ,

Kent u 'm nog, die waanzinnig catchy single Plage, van Crystal Fighters? In de zomer van 2011 kon je er niet omheen, en nu zijn de Britse heren terug. Vanavond in 3voor12 Radio primeurde gitarist Gilbert Veirich de single You & I en vertelde hij over de heuse prehistorische partijen die Crystal Fighters gaat organiseren in het Baskenland. Luister het fragment hieronder terug en meteen ook het nummer You & I. Is het net zo'n onweerstaanbaar liedje als Plage? Oordeel zelf.

Crystal Fighters staat op het punt om het nieuwe album Cave Rave uit te brengen. In 2011 brak de Britse act breed door met de zomerse hitsingle Plage en de al even frisse plaat Star of Love, dat zou verhalen over een nooit afgemaakte Baskische opera. Gaat Cave Rave dan over de prehistorische partijtjes van Fred Flinstone, zo vraag Roosmarijn zich af. Gilbert Vierich, gitarist, vertelt grinnikend: "Niet bepaald. De mensen uit het Baskenland houden al eeuwen raves in grotten en gaan al evenzolang de grotten in om spirituele ervaringen te hebben, wij gaan zelf ook zo'n 'cave rave' organiseren. Wij combineren graag oude muziekstijlen met het relatief nieuwe fenomeen van de rave."

Kan Roosmarijn, of wie dan ook, langskomen bij een van die grotfeestjes van Crystal Fighters in het Baskenland? "Natuurlijk, maar er is maar een klein aantal plekken. De normale shows die we doen zijn ook zeker 'cave raves' te noemen, eigenlijk is een poppodium gewoon een moderne grot, toch?"

In 3voor12 Radio primeurde Vierich de nieuwe single You & I, inderdaad een liefdesliedje. "Ken je dat gevoel van liefde tussen twee mensen, en het moment dat niets anders uitmaakt dan die liefde zelf? Je kunt het ook zien als de band tussen ons en de luisteraar."

Luister hieronder het hele gesprek terug en meteen ook de kersverse single You & I. Cave Rave komt op 27 mei uit, Crystal Fighters speelt op 17 mei in een uitverkocht Paradiso en op 1 november in HMH.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12