Het Pinkpop gevoel van... Kensington: Pearl Jam en Scarlett Johansson

"Geen after parties tot 4 uur in de ochtend"

Paul Bijkerk ,

De Utrechtse rockband Kensington mag na een optreden op meerdere buitenlandse festivals waaronder Sziget, dit jaar voor het eerst op Pinkpop aantreden. En hoe! De indierockers mogen zondagmiddag op de Mainstage de laatste festivaldag inluiden. De band won in het voorjaar nog drie 3FM Awards. 3voor12 sprak met drummer Niles Vandenberg over de laatste dagen die door de band worden afgeteld tot het optreden.

De hoeveelste keer Pinkpop wordt dit voor je?
"Voor de band wordt dit de eerste keer dat we op Pinkpop staan, maar ik ben wel een keer eerder geweest als bezoeker. Dat was in het jaar dat Pearl Jam optrad, ik denk dat dit inmiddels tien jaar geleden is geweest. Dat was mijn eerste Pinkpop ervaring. We leven er enorm naar toe. We hebben er enorm veel zin in. Ineens zo'n groot publiek voor je, dat moet fantastisch zijn."

Wat was je mooiste Pinkpop moment?
"Mijn mooiste Pinkpop moment wordt uiteraard volgende week zondag, maar voorlopig blijft dat nog zeker het concert van Pearl Jam tien jaar geleden. Dat was toen in mijn Pearl Jam periode, ik was zwaar fan. Dus ja, uiteindelijk wil je die jongens toch ook in het echt zien. En dat was het meer dan de moeite waard."

Wat was je meest vervelende Pinkpop moment?
"Ik vond het jammer dat er na elf uur niets meer te doen was, geen afterparty's tot 4 uur in de ochtend. Ik was Lowlands gewend, waar je gewoon door kon gaan tot in de vroege uurtjes. Het was wel wennen dat het op de camping zo stilletjes werd na twaalven."

Pinkpop is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
"We willen natuurlijk wel een klein beetje uitpakken. Aangezien het een groot podium is.  We willen een mooie indruk achterlaten, iets dat mensen bij blijft, het moet memorabel worden. We spelen gewoon onze eigen Kensington show, met hier en daar wat extraatjes, het worden geen gastoptredens. Het zal vooral terug te zien zijn in de special effects van onze act."

Welke band op de line-up wil je niet missen?
"Ik denk dat we allemaal wel The Vaccines en Green Day willen zien. Ik heb ze allebei nog nooit live mogen gezien."

Naast wie zou je in je tent wakker willen worden?
"Stel dat ze mee is met een rockster, dan zou ik best als ik kans maak naast Scarlett Johansson wakker willen worden."