#LL13: John Coffeys survivaltips voor Lowlands

Hollandse Nieuwe van de Maand geeft 10 festivaltips

John Coffey ,

Bijna tijd om de tas weer in te pakken voor Lowlands, maar wat moet je allemaal meenemen naar het jaarlijkse feest in de polder? Wij vroegen 10 survivaltips aan de door de modder geverfde festivaltijgers van John Coffey, niet voor niks de Hollandse Nieuwe van de Maand: "In 2002 vetrok een deel van de John Coffey boys voor het eerst naar het grote Lowlands om hun helden te zien. Een greep uit de Nederlandse namen van dat jaar: Face Tomorrow, Dreadlock Pussy !!!, Green Lizard (in de fucking Alpha) en Peter Pan Speedrock!"

Wij zijn tegenwoordig natuurlijk een stel bijzonder verwende mannetjes: goede wc's, altijd gratis bier, gratis eten, en als we moe zijn banken om backstage op te chillen. Desalniettemin hebben we dit jaar al zo'n stuk of twintig festivals gezien en gespeeld. Op basis van onze ervaring als Lowlands-bezoeker én festivalartiest geven we je hierbij onze gouden tips om het Lowlands weekend van 2013 te overleven. 

1. Show some love!

Lowlands is niet alleen maar pais en vree. Er komen momenten dat je even uit het slijk moet worden getrokken. Spreek daarom in de (takkelange) rij voorafgaand aan het festival af wie jouw knuffelmaatje is. Een flinke knuffel en het (bier)glas is weer vol in plaats van half leeg.

2. Accommodatie

Lekker slapen in een fijne hoogslaper? Vergeet het maar. Lowlands moet je opvreten en dat kost nu eenmaal veel tijd. Mocht je toch een paar uurtjes vatten, zorg dan dat je altijd klaar bent om je LL13 campagne voort te zetten. Zoals deze mannen.

3. Bier en...

Veel en vaak, dat is het credo. Vooral op de camping kwamen wij in onze LL-jaartjes volledig tot ons recht op dit vlak (Een blikje warme Hoegaarden bleek elk jaar weer 'The     Breakfast of Champions'). 'Te veel' is echter ook met bier drinken een risico. Geen van de heren op de foto ontsnapte deze bewuste avond aan de hamer. Een watertje op z'n tijd doet wonderen. 'Leaves more time for drinking!'

4. De Camping

Duidelijk toch?

5. Verzorging

Varkens zijn zeer intelligente wezens. Daar mogen we best wat van opsteken. Door de modder rollen is goed voor je, punt! Lowlands zal het je ongetwijfeld bieden. Maak er gebruik van! Spreek je voornemen wel even goed door met je knuffelmaatje. Better safe than sorry.

6. Gymmen!

Man man, wat krijgen wij altijd een energie van een flinke pot sporten. Balletje mee in de bandbus en de spieren blijven lekker soepel. Ideaal, want je wordt zeer alert en gefocust. Bovendien krijgt de bierspier een korte periode van rust. Fijn hoor.
 

7. Dress to impress

Show 'em what you got. Je weet maar nooit wie of wat je tegen het lijf loopt. Aantrekkelijk zijn ligt zeker aan kledingkeuze, maar misschien nog wel meer aan hoe je je voelt in je pakkie. Deze jongens geven je alvast het goede voorbeeld.

8. Hou je hoofd koel

Oververhit raken, is ook zo wat. LLOW Fever is fantastisch, als je het niet te letterlijk neemt. Waar mogelijk steek je je kop dan ook in een bak water of een stilstaand watertje. Even niet in de buurt van gemeentepils? Probeer de omstandigheden zo goed mogelijk na te bootsen. Een boot op het publiek is een goed begin.

9. Gehoorzaamheid

Luister ten allen tijde naar de band! Zij hebben vanaf het podium een goed beeld van de situatie op de grond. Twijfel dan ook zeker niet als een van je geliefde muzikanten je sommeert om over de hekken heen te klauteren. Wel met het risico dat je een Wall of Death misloopt, maar houd in gedachten dat de band altijd het beste met jou voor heeft.

10. Scherp je ziel

Geen zin in de Lowlands University? Vooral niet doen dan. Maar houd je ogen goed open! Er loopt genoeg volk rond dat je op een verrassende manier iets kan bijbrengen. Schuw het gesprek dan ook niet, dat doen wij ook niet. Eigenlijk is dit geen survivaltip, maar mocht je Lowlands dit jaar overleven, dan neem je toch mooi weer wat wijsheden mee in je rechter broekzak.

Kijken of je John Coffey op Lowlands overleeft kan zaterdag 17 augustus vanaf 17:30 uur in de X-ray. Maar eerst speelt de Utrechtse band donderdagavond na 22.00 uur live bij 3voor12 Radio.