Hollandse Nieuwe van de Maand Jameszoo is ambassadeur van het Geluid van Nederland Hollandse Nieuwe van de Maand Jameszoo is ambassadeur van het Geluid van Nederland

Kansen om zijn passie: het gebruik van losse geluidsfragmenten, te promoten

, Laurence Tanamal

Hollandse Nieuwe van de Maand Jameszoo is ambassadeur van het Geluid van Nederland

Kansen om zijn passie: het gebruik van losse geluidsfragmenten, te promoten

Laurence Tanamal ,

Jameszoo is deze maand verkozen als Hollandse Nieuwe van de Maand. Zijn debuutalbum, waarvoor hij met verschillende artiesten heeft samengewerkt, zal begin 2013 verschijnen. Eerst releaset hij 14 september zijn nieuwe EP Faaveelaa op het Incubate Festival in Tilburg. Ander goed nieuws is dat hij onlangs is benoemd tot ambassadeur van Het Geluid van Nederland.

Het Geluid van Nederland is een database die beschikbaar is gesteld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Op deze site kan je niet alleen allerlei uiteenlopende geluidsfragmenten beluisteren, maar ook zelf inzendingen doen. “Beeld en Geluid was aanwezig bij Musiclab in Pakhuis de Zwijger, waar ik mocht vertellen over mijn muziek. Nadat zij mij hoorden spreken hebben wij een aantal keer contact gehad, waarna ik gevraagd ben om ambassadeur te worden,” aldus Jameszoo. In combinatie met zijn aankomende EP hoopt hij zo nog meer aandacht te genereren voor zijn muzikale koers. “Ik hoop met deze plaat een nieuwe markt aan te boren.”

Exclusieve track
Het ambassadeurschap houdt onder andere in dat Jameszoo een exclusieve track gaat maken van fragmenten die op de site beschikbaar zijn gesteld. Hiervoor zal hij een selectie maken van tien geluiden die onder zijn naam zijn getagd, om deze uiteindelijk om te smelten tot een volledig nummer. “Dit is voor mij ideaal omdat ik normaal gesproken zelf op zoek moet naar geluiden om op te nemen. Met deze database kan ik gebruik maken van wat andere mensen allemaal insturen.”

Zelf mixen
Ook kunnen mensen tot 16 december hun eigen mixes insturen voor de wedstrijd Beste Muzikale Productie, waarbij Jameszoo in de jury zal plaatsnemen. “Mensen kunnen met alle beschikbare geluiden zelf een track samenstellen, waarbij het de bedoeling is dat je jouw eigen plaat op 7” kan winnen.”

Jameszoo zal op 14 september zijn EP Faaveelaa , die uitkomt op Rwina Records, presenteren en officieel uitbrengen op het Incubate Festival in Tilburg. Deze avond vindt plaats in de Hall of Fame en wordt verder gevuld door labelcollega’s Akkachar, Coco Bryce, xxxy en Krampfhaft. Verder is Jameszoo drie keer te zien tijdens The Night Of The Unexpected: donderdag 6 september in Tivoli, vrijdag 7 september in Paradiso en zaterdag 8 september in Effenaar. Live is Jameszoo verder te bewonderen op 19 oktober tijdens een Rwina labelnight op ADE in Paradiso en 16 november op Buma  Rotterdam Beats. Een nummer van zijn aankomende EP is (hieronder) al op soundcloud te vinden.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12