12van3voor12: Veel muzikanten op debuutalbum Jameszoo

Jameszoo presenteert EP op Incubate Festival

Jorinda Teeuwen ,

Begin dit jaar voorspelde 3voor12 dat het voor een dozijn artiesten een mooi jaar zou worden: de 12van3voor12. Artiesten die behoren tot de belofte van 2012, waar veel van verwacht werd. Na een half jaar is het de hoogste tijd voor een belrondje. Vandaag dj en producer Jameszoo, die druk bezig is met een nieuw album.

“Ik kan sinds dit jaar van de muziek leven.” Het gaat dus goed met Jameszoo. De afgelopen maanden stond dj en producer Mitchel van Dinther – alias Jameszoo – op festivals als Motel Mozaique en Noorderslag. “Het succes kwam allemaal heel onverwacht. Mijn hoogtepunt is toch wel dat Mojo mij onder zijn hoede heeft genomen. Dat is nu mijn boekingskantoor, waardoor ik mij helemaal op de muziek kan focussen. Door Mojo speel ik nu ook op allerlei plekken, waar ik eerst nooit kwam.”

Mitchel heeft het afgelopen jaar vooral veel shows gegeven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. “Ik heb pas shows gedaan in Londen en Bratislava. De laatste EP – Guanyin Psittacines – is daar niet heel erg gepromoot, maar de mensen die er vanaf weten pakken het goed op. Een radio-dj van BBC 1 draait het bijvoorbeeld en ik heb pas ook een sessie bij Studio Brussel gedaan.”

De komende tijd is Jameszoo hard aan het werk om zijn album af te krijgen. Op dit moment is bijna alles nog geheim. “Het komt waarschijnlijk begin 2013 uit en ik werk met hele toffe muzikanten samen, maar verder kan ik er echt nog niks over vertellen.” Jameszoo was helemaal niet op zoek naar muzikanten. “Ik kom ze toevallig tegen en dan vraag ik of ze mee willen spelen. Meestal willen ze dat dan wel.”

Voordat het album er is, komt er nog een nieuwe EP uit bij het Nederlandse label Rwina Records, genaamd Faaveelaa. De EP beleeft haar première op 14 september op het Incubate Festival in Tilburg. “Ik laat op Incubate vooral veel nieuw werk horen. Van de EP, maar ook van het album dat eraan komt.” Op het festival in Tilburg speelt Jameszoo solo, maar bij veel komende optredens staat er een hele band op het podium. “Mijn rol wordt het elektronische gedeelte binnen de formatie, van synthesizers tot aan fx.”

Jameszoo is op 6 juli op het Pitch Festival in Amersterdam en op het 8BAHN Festival in Ede te zien. 4 augustus staat hij op Dance Valley in Spaarnwoude en op 14 september op Incubate.