Album Adje en Reverse eind 2012 uit bij Top Notch Album Adje en Reverse eind 2012 uit bij Top Notch

"Ik ben gezegend met Reverse: hij is een van de tofste producers van Europa"

, Ingmar Griffioen

Album Adje en Reverse eind 2012 uit bij Top Notch

"Ik ben gezegend met Reverse: hij is een van de tofste producers van Europa"

Ingmar Griffioen ,

"Ik maak de hardste mixtapes die Nederland ooit heeft gehoord, maar heb nog nooit een recensie gehad." En dus brengt Adje na een serie mixtapes en singles nu een EP met Reverse uit en moet later dit jaar een album bij Top Notch verschijnen. Beide zijn geproduceerd door ster-producer Reverse. De net uitgebrachte EP Hele Meneer #Dingems, zijn eerste officiële release, wordt volgens Adje wel opgepikt. "Het is een opwarmertje voor mijn album, dat moet uitkomen voor het jaar voorbij is. Anders lek ik 'm", dreigt hij.

Het moet niet te lang duren, wil de Amsterdamse rapper maar zeggen. "Het duurt nu al drie jaar, kom op zeg! Ik ben er sowieso al heel lang mee bezig, maar het verkeert nu in de afrondingsfase. De eerste clip is al geschoten en ik ben nu het artwork aan het bespreken met Mike Federiqo. Hij is echt een kunstenaar." Adje is door THC-lid RB Djan en zijn broer Flex op het rap-spoor gezet. Hij maakte in 2008 naam met de mixtape Who The Fuck Is Ado'nis. De halfbroer van Hef en Crooks verruilde in 2010 de naam Ado'nis voor zijn bijnaam Adje en scoort al snel een dikke clubhit met de track Fock Wachten met Reverse en Jayh.

De EP bevat zeven nummers en de debuutplaat zal weer allemaal nieuwe nummers bevatten, belooft de rapper. "We hadden gewoon teveel tracks, ik heb nu al nummers moeten skippen." Vandaar de keuze om eerst een EP te doen. "En ik wilde de dj's ook wat voer geven, dat hebben ze nu." Dat de EP door Reverse is geproduceerd mag wellicht geen verbazing wekken, maar de producer rapt ook twee nummers: Ruik Naar Geld en Wang Bollings. "Heel tof dat ik hem zover heb gekregen. Ik ben gezegend met hem: hij is een van de tofste producers van Europa."

Meestal maakte Adje een tekst en kwam Reverse dan met de beat. "Opeens had hij ook een refrein gemaakt, dan ga ik niet moeilijk doen. Hij heeft mij een beetje zijn wereld laten zien en ik hem de mijne. Dat hebben we samengebracht en dat leidde tot deze EP." Het album verschijnt wel als officiële release bij Top Notch, al was het maar omdat Adje daar nog een oude afspraak voor heeft staan. "Zij zijn er ook heel goed in om ons te helpen." Voor de plaat hebben Adje en Reverse een aantal gastbijdragen geregeld. "Er komen hele mooie featurings op, zelfs een aantal internationale, maar ik ga die namen nu niet noemen", lacht de rapper.

Wat te verwachten van het debuutalbum van Adje en Reverse? "Ik denk dat de EP wel een beetje weergeeft wat er gaat komen. Maar dat is niet het enige, het wordt wel heel breed. Mensen die Ruik Naar Geld tof vinden, zitten goed. Maar ook voor mensen die Fock Wachten tof vonden, zit er wat tussen. Het gaat alle kanten op, maar voor allemaal geldt dat we geen concepten of concessies doen. Er staat wel één nummer op, Liever Alleen, wat het minst herkenbaar is. Daar zing ik ook op, Jayh heeft me daarbij heel goed geholpen."

Adje doet niet mee aan het project van Doe Maar met enkele rappers, maar Liever Alleen doet daar wel wat aan denken. "De vibe is wel een beetje Doe Maar. Niet bewust trouwens, want ik vind ze wel master maar ik ken ze niet echt. Toch heeft het nummer wel een ska-reggae vibe en dan bedoel ik niet zo'n Brainpower ding." Op Appelsap deed Adje de track al live (zie hieronder), toen als onderdeel van de show van Lefties Soul Connection. Op Into The Great Wide Open doet hij tot zijn spijt niet mee met de Lefties band. "Ze zijn steeds beter gaan spelen. Ik wil ooit nog een keer een EP met ze maken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12