3voor12 presenteert… XXYYXX en Giraffage!

3voor12 geeft kaarten weg en zendt het uit op radio & internet

3voor12 Redactie ,

Met de single About You zette XXYYXX zich in een keer op de kaart als een van de meest veelbelovende namen van de komende jaren. Achter de naam XXYYXX gaat de 16-jarige Marcel Everett schuil. Zijn debuutalbum XXYYXX verscheen eerder dit jaar en deze maand komt de jonge producer uit Florida voor het eerst naar Nederland. VPRO 3voor12 neemt een van de Nederlandse optredens op, zondagavond, 23 september 2012 in de spiegelbar van Tivoli Oudegracht in Utrecht. Kaarten hiervoor worden komende week weggegeven in 3voor12radio op 3fm en in de nieuwsbrief. 3voor12 zendt deze sessie achteraf uit op radio en internet.

Atze de Vrieze schreef over XXYYXX:
"Dit is de sound van de komende twee jaar, minimalistische maar intense postdubstep met flarden warmbloedige r&b vocalen. In dit geval gemaakt door een superjonge producer uit Amerika. Ook mooi als je niets hebt met het hoge glamourgehalte dat r&b nog wel eens omringt."

De producer wordt bijgestaan door Giraffage uit San Francisco. De debuutplaat van deze eveneens piepjonge producer verscheen eind vorig jaar, maar ook voor hem staan deze maand de eerste Nederlandse shows gepland. Het complete oeuvre van beide artiesten is te vinden op hun bandcamp pagina's http://xxyyxx.bandcamp.com/ en http://giraffage.bandcamp.com/

Kaarten winnen voor dit optreden op 23 september?
Roosmarijn Reijmer geeft komende week in 3voor12radio kaarten weg op 3FM tussen 22:00 en 01:00. Verder kun je kaarten winnen via de nieuwsbrief van 3voor12.

3voor12 Presenteert… XXYYXX en Giraffage!
Optreden XXYYXX en Giraffage: 23 september 2012
20.00 uur deuren open, start 21:00 uur, Tivoli Oudegracht Spiegelbar, Utrecht