AVRO Radioring: the best of Roosmarijn AVRO Radioring: the best of Roosmarijn

Met o.a. Wobwobwoensdag, Kraantje Pappie, Pussy Riot

, Atze de Vrieze

AVRO Radioring: the best of Roosmarijn

Met o.a. Wobwobwoensdag, Kraantje Pappie, Pussy Riot

Atze de Vrieze ,

Roosmarijn Reijmer is genomineerd voor de AVRO Radioring, een prestigieuze radioprijs die haar natuurlijk van harte toekomt. Haar lot ligt in jouw handen. Daarom voeren wij van 3voor12 keihard campagne om jou te overtuigen op haar te stemmen. Vandaag vandaag: the best of Roosmarijn.

Stemmen voor de AVRO Radioring doe je hier.

Roosmarijn en collega Tomas Delsing ontpopten zich het afgelopen jaar tot de voorvechters van dubstep op de radio. Of dubstep, meer in brede zin, want varianten als trap music en drum 'n bass mogen ook meedoen. Het spectrum is samen te vatten onder de titel wobwob. Natuurlijk al jaren in de clubs, nu ook eindelijk op de radio. Het leidde zelfs tot een drie uur durende special, genaamd Wobwobwoensdag, met daarin als speciale troef een koor dat Bangerang van Skrillex a cappella uitvoerde.

In de categorie radiogekkigheid: de laatste weken ontspon zich een fikse fittie tussen Roosmarijn en Michiel Veenstra, die net voor haar in de studio zit. Het begon met Michiel, wiens studio ineens niet meer uit kon, en die de complete start van Roosmarijn's avond verziekte. Roosmarijn en Tomas kwamen terug met de 'irritante geluiden top 5'.

Iedere maand heeft Roosmarijn een keer een speciale gast naast zich zitten, die de hele uitzending meedoet met meegebrachte muziek en andere items. Zo draaide Dave von Raven van The Kik een kwartiertje 60s beat, leefde Go Back To The Zoo al hun radiofantasieën uit en wierp Kraantje Pappie onze Tomas Delsing op de judomat. Kraantje maakte ook een freestyle met woorden van de luisteraars.

Een van de grootste rockbands van deze tijd komt met een nieuw album en flirt in de trailer met dubstep? De ideale combi voor Roosmarijn, die bassist Christopher Wolfenholme interviewt in de aanloop naar The 2nd Law. Over het einde van de wereld, over zijn alcoholprobleem en de liedjes die hij zelf schreef en zong.

Radio is soms een verrassend medium. Zo kreeg Roosmarijn op zekere dag een meisje met een gebroken hart aan de telefoon. Ex-vriendje net de deur uit, zij nog snikkend aan de telefoon, op jacht naar kaarten voor Yeasayer.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12