Release Jameszoo op Stones Throw

Bossche producer levert beat voor album Jonwayne

Ingmar Griffioen ,

Mooie verrassing voor Jameszoo: L.A. rapper Jonwayne twitterde dat zijn aanstaande album op het vermaarde hiphoplabel Stones Throw Records producties bevat van hem, Scoop Deville, Jeremiah Jae en ene Jameszoo. "Dat was wel dope", grinnikt Mitchel van Dinther aka Jameszoo, die natuurlijk wel van de collabo wist maar niet van de timing. Jonwaynes album krijgt vocalen van o.a. Odd Future-mannen Captain Murphy en Earl Sweatshirt. "Het is mijn eerste hiphop-dingetje en dan gelijk op Stones Throw." In mei volgt een nieuwe EP van Jameszoo op Rwina Records.

De samenwerking met de Californische rapper en producer Jonwayne kwam wat gek tot stand. "Hij volgde mijn ding wel, heeft mijn Faaveela EP gecheckt en tracks gedraaid en stelde voor wat samen te doen. Na een aantal online shoutouts besloot ik er op in te gaan. Ik stuurde hem twee beats met de insteek dat het voor mijn EP was." Jonwayne reageerde: 'Dat is allemaal leuk en aardig, maar die beat wil ik gewoon hebben voor mijn album dat op Stones Throw uitkomt.' Van Dinther droogjes: "Op het album staan best wel grote gasten, dus als je daarmee samenwerkt denk ik dat het wel wat oplevert."

Daarmee doelt de Bosschenaar niet op financieel gewin. "Daar heb ik nog niet naar gekeken, maar waarschijnlijk niet en is het even oninteressant als de rest van de releases." Het is een bodemloze put, volgens de producer die niettemin niet alle spaarvarkens stuk heeft moeten slaan. "Gelukkig kan ik wel net van de optredens leven." Wat het sowieso oplevert zijn goede contacten en meer naamsbekendheid en wellicht ooit een album op Stones Throw.

Eerst dropt Jameszoo in mei een nieuwe EP op het Amsterdamse Rwina Records en die timing valt expres samen met zijn verblijf in New York voor de Red Bull Music Academy. "Ik wil juist met wat content daarheen gaan, wellicht kan ik daar nog een releaseparty doen." Jameszoo zou met Krampfhaft in september en oktober dit jaar naar New York gaan om op de prestigieuze conventie onder meer met Flying Lotus te werken. "Daarom kwam ik toen snel met de Faaveela EP, maar het werd verplaatst naar mei. Dus kom ik nu met een nieuwe EP, anders had ik me gericht op losse tracks en dan een album. Een EP is ook leuk, daar was die beat ook voor die op Jonwaynes album komt. Maar ik heb genoeg in mijn hoofd om nog iets te maken."

In de nabije toekomst kunnen we volgens Jameszoo nog wat interessante Rwina dingen verwachten, die niet per se allemaal wat met hem te maken hebben. Wel gaat hij in januari mee op een Rwina tourtje met Amerikaan EPROM langs Groningen, Utrecht, Zwolle en Brussel.