VPRO Gids krijgt digitale laag vol extra's

Middels smartphone bij achtergronden en additionele content

3voor12 ,

De nieuwe VPRO Gids, die 22 mei uitkomt, is verrijkt met een digitale laag, die met smartphone en Layar-app bekeken, beluisterd en aangeklikt kan worden. In de gids zitten digitale extra’s zoals: een video waarin bekeken kan worden hoe de cover is gemaakt, Pinkpop concerten die te beluisteren zijn en een uitzending van het Cannes Festival Journaal.

Met een speciaal icoon geeft de gids aan dat er een extra laag augmented reality beschikbaar is bij het artikel. Bij het zien van het icoon kan je de pagina inscannen met je camera (met de Layar-app aan) en de content verschijnt op je telefoon of tablet.

In de eerste gids zit ook een speciale bijlage van het VPRO Boeken Festival met digitale extra’s. Zo staat er een uitgebreid interview met John Irving in, een nooit eerder vertoonde sneak preview van de nieuwe Tegenlicht-uitzending over The Bookclub en kan de lezer direct meedoen met de ‘Reis om de wereld in tachtig woorden’ wedstrijd. Maar in deze editie ook al diverse Pinkpopconcerten. Verwacht de komende tijd diverse audio en video verwijzingen naar het rijke (en speciale aangevulde) 3voor12-archief.