3 On Stage: Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra op SXSW

Aflevering over Texaans showcase festival 5 mei op tv

Sjoerd Huismans ,

3voor12 deed in maart uitgebreid verslag van het SXSW festival in Austin. Ook 3voor12radio dj Roosmarijn Reijmer was aanwezig, en samen met Michiel Veenstra (NTR) is ze nu te zien in een documentaire over het festival. In de komende 3 On Stage aflevering kun je deze docu zien. Zaterdag 5 mei om 00.05 uur wordt het uitgezonden op Nederland 3.

South By Southwest (SXSW) is een showcase festival waar zowel gevestigde namen als veelbelovende nieuwe artiesten zich presenteren aan het publiek. Er waren dit jaar verscheidene Nederlandse acts aanwezig, zo speelden Chuckie, Dope D.O.D., I Am Oak, Go Back To The Zoo, Nobody Beats The Drum en Laidback Luke op het festival. En er werden ontdekkingen gedaan, zoals garagesoul sensatie Alabama Shakes, die gisteren nog in Bitterzoet te Amsterdam speelden.

3FM dj’s Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra waren allebei voor het eerst bij SXSW. Ze keken hun ogen uit, bezochten de optredens, aten yoghurt met de Kaiser Chiefs, liepen met Laura Jansen door de straten van Austin en deden de ene na de andere muzikale ontdekking. Dit alles was al te horen op de radio, maar nu kun je hun avonturen nog eens meebeleven op tv: zaterdag 5 mei om 00.05 uur op Nederland 3 zal 3 On Stage in het teken staan van SXSW.