Nieuw op 3voor12 Radio: Triggerfinger, Dope D.O.D., Blood Red Shoes en Great Mountain Fire Nieuw op 3voor12 Radio: Triggerfinger, Dope D.O.D., Blood Red Shoes en Great Mountain Fire

Azealia Banks single van de week met 212

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Triggerfinger, Dope D.O.D., Blood Red Shoes en Great Mountain Fire

Azealia Banks single van de week met 212

Menno Visser ,

Deze week vier nieuwe tracks op de 3voor12 Radio playlist: De Hollandse Nieuwe Dope D.O.D., het Belgische Great Mountain Fire, de Britse rockers Blood Red Shoes en een livecover van Triggerfinger. R'n'b-kanon Azealia Banks heeft de 3voor12 Single van de week met 212.

De nieuwe 3voor12 single van de week:

Azealia Banks - 212 (Universal)
Het is toch bellen met 112 en niet 212? Een van de meest gedraaide gratis downloads van de afgelopen maanden komt nu binnenkort officieel uit. De twintigjare New Yorkse rapt als een machinegeweer. Op haar tiende stond ze al in musicals en in de herfst werd ze uitgeroepen tot coolste persoon op deze aarde door het Britse blad NME. Deze zomer komt haar debuutalbum Broke With Expensive Taste.

Nieuw op de 3voor12 playlist:

Dope D.O.D. - What Happened (eigen beheer)
Zowel Korn als Limp Bizkit lopen met deze Groningse crossoverband weg. Opmerkelijk, want Amerikaanse rockbands weten normaal alleen waar Nederland ligt als ze er op moeten treden. Maar ook Europese festivalboekers lagen in katzwijm afgelopen Noorderslag voor hun energieke optredens. Als een van de weinige Nederlandse acts reizen ze binnenkort naar Texas af voor het South By South West festival waar de ganse muziekwereld met contracten gaat zwaaien. Hoog tijd dus dat de rest van Nederland ook kennismaakt met deze dope gasten, die deze maand Hollandse Nieuwe band zijn bij 3voor12.

Triggerfinger - I Follow Rivers (live @ Giel) (Excelsior)
Triggerfinger staat alom bekend als een stevige strakke liveband, die ook in Nederland met gemak alle zalen uitverkopen. Maar het zijn zulke goede muzikanten dat ze ook akoestisch uitstekend uit de voeten kunnen. Bij Giel spelen gasten op verzoek een cover en deze van Lykke Li pakte wel heel speciaal uit. De afgelopen weken ging de track al rond als internet viral, maar nu blijkt het opeens de langverwachte Nederlandse doorbraak van deze sympathieke Antwerpenaren.

Blood Red Shoes - Cold (V2)
Dit rockduo uit het Britse Brighton is een graaggeziene band in het livecircuit. Dat ze met hun tweetjes hun mannetje staan, daar kan Pinkpop straks ook over meepraten.  Light It Up, Say Something, Say Anything en I Wish I Was Someone Better waren al hits in de avonduren op 3FM. Cold is de eerste single van hun derde album In Time To Voices, dat 26 maart verschijnt.

Great Mountain Fire - Late Lights (PIAS)
Een van de betere bands op het Groningse Eurosonic festival was het Belgische Great Mountain Fire. Hun moderne gelaagde indiesound klinkt uitermate geslaagd op de radio. De Brusselaars reikten met hun debuutalbum Canopy al zo ver als Canada, dus niet gek dat dit bergbrandje nu Nederland bereikt.

Verder nieuw op de 3voor12 playlist:

Michael Kiwanuka - Home Again (Universal, 5e week)
Dry The River - The Chambers & The Valves (Sony, 3e week)
Bombay Show Pig - Sancho Panza (Kytopia, 3e week)
Of Monsters And Men - Little Talks (Universal, 3e week)
Django Django - Default (Warner, 3e week)
Lola Kite - Energy Is Our Closest Friend (Excelsior, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag tussen 10 en 01 uur op 3fm met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12