Oosterpoort en Vera halen Bon Iver naar Groningse plas Oosterpoort en Vera halen Bon Iver naar Groningse plas

Exclusieve NL show eerste uitvloeisel samenwerking podia

, Ingmar Griffioen

Oosterpoort en Vera halen Bon Iver naar Groningse plas

Exclusieve NL show eerste uitvloeisel samenwerking podia

Ingmar Griffioen ,

Bon Iver komt woensdag 11 juli naar Groningen voor een exclusieve show op een bijzondere locatie: de Kardingerplas. De boeking is het eerste resultaat van de nieuwe samenwerking tussen De Oosterpoort en Vera. De Groningse podia gaan meer samenwerken "om de programmering in de stad nog interessanter te maken. Dat hoeft niet per se op bijzondere locaties, maar we gaan zeker meer samen programmeren", vertelt Theo Vos van De Oosterpoort.

De Oosterpoort en Vera spraken al een tijd over samenwerking, maar zochten nog naar een grote naam om het startschot wat extra cachet te geven. De door Amerikaan Justin Vernon geleide folkband was bereid om naast Roskilde en Dour ook in Nederland een stop te maken. De Groningse partners kennen de Kardingerplas van het jaarlijkse New Attraction Urban Arts festival dat daar plaatsvindt. "Het terrein is al klaar en we kunnen de faciliteiten overnemen", legt Vos uit. De samenwerking tussen De Oosterpoort en Vera staat voorlopig nog in de steigers. "Hoe de samenwerking wordt vormgegeven moet nog blijken. We gaan zeker weten meer samen doen, maar hebben nog geen idee wat of wanneer."

Bij de enige Nederlandse show (deze zomer) van Bon Iver is voor 3000 bezoekers ruimte. De organisatie zet pendelbussen in vanaf station Groningen. De voorverkoop start vrijdag 9 maart en voor een kaartje betaal je € 34,- (excl. servicekosten). Binnenkort geeft 3voor12radio de eerste kaarten weg en kun je 2x2 kaarten winnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12