Drummer Stone Roses verlaat HMH vroegtijdig Drummer Stone Roses verlaat HMH vroegtijdig

St Paul: "Weet niet of het de dagelijkse ruzie of het einde is"

, Redactie 3voor12

Drummer Stone Roses verlaat HMH vroegtijdig

St Paul: "Weet niet of het de dagelijkse ruzie of het einde is"

Redactie 3voor12 ,

Drummer Reni van de Stone Roses heeft vanavond de HMH vroegtijdig verlaten. Dat melden ooggetuigen in de Amsterdamse popzaal. De band maakte het optreden bijna vol, maar een toegift zat er niet meer in. Dj St Paul was erbij: "Ian Brown vroeg om een welgemeende fuck you voor de drummer, en met een reggaedeuntje op konden we de zaal verlaten."

De legendarische Britse band Stone Roses is voor het eerst in jaren weer bij elkaar en doet tijdens een comeback-tour ook Nederland aan. Twitteraars maken melding van een grote hoeveelheid Britten, die alle nummers luidkeels meezongen. Menno Pot (Volkskrant) noemde het concert 'classic, slecht', maar had het 'voor geen goud willen missen'. St Paul sluit zich daarbij aan. "Als je een noot-voor-noot perfect gespeeld concert verwachtte, had je beter thuis kunnen blijven, als je enkele van de beste liedjes uit de popgeschiedenis live gespeeld wilde zien worden, werd je niet teleurgesteld. Ik stond ook in zo'n grote groep Britten", vervolgt St Paul, die tot het laatste moment twijfelde of hij zou gaan. "Ian Brown is op zijn best in de groove. Zodra er een melodie bij komt, gaat het nog wel eens mis."

Mis ging het dus ook aan het einde, toen de spanningen toch wat overkookten. De Stone Roses maakten begin jaren negentig furore met hun klassiek debuutplaat, met daarop nummers als I Am The Resurrection, I Wanna Be Adored en She Bangs The Drums. Manchester werd op dat moment een van de hoofdsteden van de Britse popwereld. Het succes van die eerste plaat wist de band nooit te evenaren, ook niet met de bravoure van opvolger Second Coming. De spanningen waaraan de band ten onder ging lijken nog niet helemaal weg. "Op het moment dat ik weg wilde gaan om mijn programma voor KX Radio te gaan maken, hoorde ik Ian Brown het podium op komen en iets melden. Ik verstond in eerste instantie dat John het pand had verlaten, en dat zou dan de gitarist zijn. Maar het bleek om de drummer te gaan. Ik weet niet of dit nu een dagelijkse ruzie is of het einde. Ik vond het al met al een tamelijk feestelijke avond."

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12