Bettie Serveert bezig met nieuw album Bettie Serveert bezig met nieuw album

Band viert 20-jarig jubileum Palomine op Parkpop

, Jorinda Teeuwen

Bettie Serveert bezig met nieuw album

Band viert 20-jarig jubileum Palomine op Parkpop

Jorinda Teeuwen ,

Bettie Serveert is bezig met een nieuw album. De opnamedagen zijn achter de rug en op dit moment wordt de plaat gemixt. Gitarist Peter Visser wil de naam van het nieuwe werk en releasedatum nog niet prijsgeven. Op 24 juni staat Bettie Serveert op het Haagse festival Parkpop. Dan spelen ze alle nummers van hun debuutalbum Palomine, dat precies twintig jaar geleden uitkwam.

Het nieuwe nog naamloze album is in vijf dagen opgenomen. “Dat is redelijk kort. Alleen de zang hebben we later opgenomen,” vertelt Peter Visser. “Toen we de studio reserveerden, moesten we zelfs nog de helft van de nummers schrijven.” Volgens de gitarist is dat het album alleen maar ten goede gekomen. “Dan wordt het in elk geval een spontane plaat. Alle muziek is ook tegelijkertijd opgenomen. Het voordeel daarvan is dat je elkaar ziet en aan kunt kijken. Ook klinken de instrumenten door elkaar heen, waardoor je een veel voller geluid krijgt.”

Het album is opgenomen in La Chapelle Studios in België. “De vorige plaat is daar ook opgenomen, dat beviel ons ontzettend goed. Het is in the middle of nowhere. We waren even helemaal afgesloten van de buitenwereld en dat werkt heel goed voor ons. En het geluid in de studio is ontzettend goed.” Wanneer het album uitkomt, is nog niet bekend. Wel komt er voor het einde van dit jaar een single of een EP uit.

Op 24 juni speelt Bettie Serveert op Parkpop. Ter ere van het twintigjarig jubileum van hun debuutalbum speelt de band uitsluitend songs van Palomine, in zelfs de originele track volgorde. “We spelen dan ook in de originele bezetting, dus met onze oude drummer Berend Dubbe,” vertelt Peter. “We hebben al zeker vijftien jaar niet met hem gespeeld.” Toch is het niet vreemd om weer met het oud-bandlid te spelen. “Het is een feest van herkenning. Niemand speelt zoals Berend. Het is heel speciaal om weer met hem samen te spelen.” Huidige drummer Joppe Molenaar wordt wel even aan de kant geschoven. “Joppe vindt het ook heel leuk. We hebben dit al eerder gedaan in Paradiso en tijdens Into The Great Wide Open. Toen stond hij op de eerste rij te kijken.” Joppe hoeft dan ook niet bang te zijn dat Berend zijn plek definitief overneemt. “Het zou kunnen dat we heimwee krijgen, maar toentertijd is Berend zijn eigen weg gegaan en onze smaak ligt ook te ver uit elkaar.”

Bettie Serveert is op 24 juni te zien op Parkpop in Den Haag. 29 juni speelt de band in de Blokhuispoort in Leeuwarden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12