Concert Alabama Shakes nu in zijn geheel te zien

Gehele optreden in Bitterzoet vanavond ook op Cultura

Erik Zwennes ,

Het gaat de soulrockband Alabama Shakes voor de wind. Het concert van de band uit Athens, Alabama in Tivoli Oudegracht op 11 juli was binnen een dag uitverkocht en debuutalbum Boys & Girls werd een top 10 plaat. Geniet vanaf vandaag een maand lang van de opnames van Alabama Shakes in een uitverkochte Bitterzoet, eerder dit jaar. Of schakel vanavond in op het digitale kanaal Cultura waar de hele show wordt uitgezonden.

Alabama Shakes ís wat het uitstraalt. Zangeres Brittany Howard en haar mannen uit Athens, Alabama hebben geen moeilijke pretenties, vooropgezet plan of sluw team om zich heen. Zo bleek wel tijdens het interview met de band, dat 3voor12 eerder dit jaar had. Nu is het debuutalbum goed, maar live komen de drie heren en zangeres Howard het best tot hun recht.

Bekijk nu het optreden dat de band afgelopen 1 mei gaf in de Amsterdamse Bitterzoet. Vanavond vanaf 22:00 uur wordt dit eveneens uitgezonden op Cultura. Voor wie naast de kaarten greep voor het optreden in Tivoli is er op 8 november een herkansing in Paradiso.