Ticketmaster Facebook app suggereert concerten op basis luistergedrag Ticketmaster Facebook app suggereert concerten op basis luistergedrag

Ook mogelijk om stoelen naast je vrienden te reserveren

, Ingmar Griffioen

Ticketmaster Facebook app suggereert concerten op basis luistergedrag

Ook mogelijk om stoelen naast je vrienden te reserveren

Ingmar Griffioen ,

In de hausse aan nieuwe Facebook apps springt de nieuwe app van Ticketmaster eruit. Er zijn recent veel ticketing apps gelanceerd, maar de Ticketmaster app is de enige die concerten suggereert naar aanleiding van je luistergedrag via FB-apps als Spotify en Rdio. Uniek is dat de app de suggesties baseert op wat je luistert en niet alleen op wat je 'liket'. Je moet er wel de nieuwe Facebook tijdslijn voor installeren. Ticketmaster hoopt de service eind dit jaar ook in Nederland aan te bieden.

Nog niet in Nederland beschikbaar

In Nederland moeten we nog even wachten op het gebruik van de app. "We zijn er druk mee bezig", laat een woordvoerder van Ticketmaster weten na een telefoontje met Londen. "Het werkt nu alleen in landen waar Ticketmaster werkt met het platform The Host. In Nederland en de Scandinavische landen draait Ticketmaster nog op een ander platform. We hopen het in Nederland eind dit jaar te introduceren."

Hoe werkt de app?

Na installatie van de app: Je krijgt een lijst met concerten te zien, die je vrienden hebben gedeeld, gereserveerd of waarvoor ze je hebbben uitgenodigd, gevolgd door persoonlijke aanbevelingen. De app suggereert concerten bij jou in de buurt op basis van je luistergedrag en je likes. Uiteraard kun je met de app ook delen dat je tickets hebt gekocht en die aanbevelen aan vrienden.

Ticketmaster scoort volgens technologie-site TechCrunch steeds beter op gebied van innovatie. Zo kun je sinds augustus je stoelen reserveren voor tickets die je via Facebook koopt. Daardoor kunnen je vrienden de stoel naast de jouwe reserveren. Ook die interactieve stoelenkaart maakt de app uniek. De innovatiedrang viel ook een reageerder op: "Dit is letterlijk de eerste keer dat Ticketmaster met een innovatie komt, die ook maar een beetje hun servicekosten rechtvaardigt. Bravo."

Er is ook kritiek. Zo kun je de app niet 'trainen', door suggesties te (dis-)liken en krijg je bij de concert-suggestie geen audio-/videolink. Ook is niet iedereen gecharmeerd van de verplichting om de nieuwe Facebook tijdslijn te installeren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12