Lefties Soul Connection vs. Sticks, Freeze Adje en Zo Moeilijk Lefties Soul Connection vs. Sticks, Freeze Adje en Zo Moeilijk

Bartels: "Als het klikt zou het best wel eens een project kunnen worden"

, Pepijn van Gils

Lefties Soul Connection vs. Sticks, Freeze Adje en Zo Moeilijk

Bartels: "Als het klikt zou het best wel eens een project kunnen worden"

Pepijn van Gils ,

Lefties Soul Connection heeft met het laatste album One Punch Pete definitief gebroken met het instrumentale verleden. De samenwerking met Michelle David pakte goed uit en zorgde voor applaus alom. Door het succes van de plaat kon de funkformatie onmogelijk ontbreken op het Noorderslag festival. En in goed gezelschap, want de heren nemen voor hun optreden in de Oosterpoort mc’s Sticks, Freeze, Adje, Zo Moeilijk en de vocaliste Michelle David mee.

Op zoek naar vernieuwing en samenwerking stapte de band september vorig jaar over van Excelsior naar Top Notch, dat zich als label de laatste jaren veel breder was gaan positioneren. De weg naar cross-overs met hiphop artiesten lag nu open, zo legt toetsenist Alvin Bartels uit: "Het idee om een keer wat met rappers te doen, speelde al heel lang door ons hoofd. Kees de Koning kwam in het najaar met een goed voorstel. Op het Hennessee Artistry feest in november, dat Top Notch organiseerde, speelden wij voor het eerst met mc's, dat waren toen Winne & Jiggy Djé."

De samenwerking met live mc's smaakte duidelijk naar meer. "Wij zijn daarna gaan kijken welke mc's nog meer bij ons zouden kunnen passen. Zo kwamen we uit bij Sticks en Freeze, Adje en de jongens van Zo Moeilijk. We hebben de laatste weken met alle jongens wat tracks uitgewisseld om te kijken welke nummers we willen gaan doen."

Morgen duikt het complete gezelschap voor het eerst de oefenruimte in. "We hebben nu een selectie gemaakt van alle nummers die we gaan spelen. We zetten met loops en onze echte Lefties sound van alle gast-mc's een track neer. We gaan morgen zien op het allemaal goed klikt en lekker strak klinkt."

Dat de band op Noorderslag vol inzet op de cross-over met hiphop zou erop kunnen duiden dat er in het verlengde ook best een plaat van zou kunnen komen. "De samenwerking met Michelle en de mc's past ons prima. Het zou zomaar kunnen dat dit het begin is van iets dat komend jaar zou kunnen uitgroeien tot een mooi project en uiteindelijk een EP op zou kunnen leveren."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12