Nieuw op 3voor12radio: Miike Snow, Avant La Lettre, Michael Kiwanuka en School Is Cool Nieuw op 3voor12radio: Miike Snow, Avant La Lettre, Michael Kiwanuka en School Is Cool

Single van de week: Paddling Out van Miike Snow

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12radio: Miike Snow, Avant La Lettre, Michael Kiwanuka en School Is Cool

Single van de week: Paddling Out van Miike Snow

Menno Visser ,

Vier nieuwe tracks op de playlist van 3voor12radio deze week: Miike Snow, Avant La Lettre, Michael Kiwanuka en School Is Cool zijn de gelukkigen. Het Zweeds/Amerikaanse Miike Snow heeft de 3voor12 Single van de week met Paddling Out.

De nieuwe 3voor12 single van de Week:

Miike Snow - Paddling Out (Sony)
Psst, deze heren schreven al Toxic voor Britney Spears en zijn toch in indiekringen hartstikke hip. Twee Zweden en een Amerikaan vormen samen het dancepop collectief Miike Snow, met twee i's, aangenaam. De naam is een verwijzing naar de Japanse filmmaker Takashi Miike, vandaar. Ze scoorden al een culthit met het nummer Animal. Dit Paddling Out (dat betekent: 'een risico nemen') is de eerste single van hun tweede album Happy To You, dat half maart verschijnt. Laat je verrassen door de merkwaardige vocalen en meeslepen door de geniepige beat.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Avant La Lettre - Magic (Rough Trade)
Niet Frans, maar Amsterdams is deze indieband. Half februari komt hun debuutalbum Belief en dit is daarvan het openingsnummer. Ze speelden zich eerder al in de kijker door geselecteerd te worden voor het nieuwe bandjes project Sixpack. Ook zaten zij in de Hollandse Nieuwe compilaties van 2009, tourden zij met de Popronde en namen zij twee tracks op in het MCN Unsigned 2010 project van Muziek Centrum Nederland. Het nummer Magic heeft aanstekelijke handclaps, dus klap maar mee op het ritme van je radio.

Michael Kiwanuka - Home Again (Universal)
Dit jaar vestigt de Britse muziekindustie haar hoop op deze Londense singer-songwriter. Hij won BBC's Sound Of 2012 verkiezing voor de meest veelbelovende talenten voor het komende jaar. De ouders van Michael komen oorspronkelijk uit Uganda, vandaar zijn bijzondere achternaam.  Hij speelde al regelmatig in het voorprogamma van Afdele. Home Again is de eerste single van zijn eind maart te verschijnen gelijknamige debuutalbum.

School Is Cool - New Kids In Town (PIAS)
Ja, school is geen apekool, dat weten we allemaal… Je moet natuurlijk wel uit Belgie komen om zo'n bandnaam teverzinnen. Daar wonnen ze met gemak Humo's Rock Rally, zeg maar de Belgische Grote Prijs vor beginnende bandjes. Hun indiepop noemen ze baroque pop. Ze staan in de lente in het voorprogramma van Go Back To The Zoo om hun debuutalbum Entropology te promoten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12