Hollandse Nieuwe van de Maand: Kraantje Pappie Hollandse Nieuwe van de Maand: Kraantje Pappie

Groninger mc presenteert debuutalbum Crane tijdens Noorderslag

, Erik Zwennes

Hollandse Nieuwe van de Maand: Kraantje Pappie

Groninger mc presenteert debuutalbum Crane tijdens Noorderslag

Erik Zwennes ,

Iedere maand kiest 3VOOR12 de Hollandse Nieuwe van de maand. Welke artiest van eigen bodem maakt indruk, van welk album wordt het meest verwacht. De eerste artiest die we dit jaar kiezen is Kraantje Pappie.

Iedere maand kiest 3VOOR12 de Hollandse Nieuwe van de maand. Welke artiest van eigen bodem maakt indruk, van welk album wordt het meest verwacht. De eerste artiest die we dit jaar kiezen is Kraantje Pappie. Hij wordt uitgenodigd voor een uitgebreid interview en een sessie in 3VOOR12RADIO. Verder volgen we de ontwikkelingen van Kraantje Pappie op de voet.

Kraantje Pappie stond al in 2009 op de allereerste Hollandse Nieuwe sampler met het nummer Arbeidersklasse van zijn Boulimia: De Ik Ben Zo Vol Van Mezelf EP. Wat absoluut bijdraagt aan de rijzende status van Kraantje Pappie zijn de ijzersterke live-shows. Vergezeld door DJ Friss en Fiddox. Op 20 januari verschijnt het officiële debuut. Crane is af en is volledig geproduceerd door het drum-n-bass collectief Noisia. Onder het alterego Nightwatch creëerden zij voor Crane een genre overstijgende sound met hiphop, dubstep en pop invloeden.

Kraantje Pappie staat op Noorderslag en komt binnenkort langs in 3voor12radio. Hij is tevens onderdeel van de 12van3voor12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12