Festival deBeschaving gaat door in 2012 Festival deBeschaving gaat door in 2012

30 juni wederom in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park

, Erik Zwennes

Festival deBeschaving gaat door in 2012

30 juni wederom in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park

Erik Zwennes ,

Ook dit jaar vindt in Utrecht festival deBeschaving plaats. Op 30 juni zal het festival voor de tweede keer neerstrijken in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Vorig jaar stonden onder meer Midlake, Jungle by Night, Dazzled Kid, Bombay Bicycle Club en De Staat op het programma.

Na vorig jaar was het nog niet zeker of er een nieuwe editie plaats zou vinden. Na de editie van 2008 was het de vraag of deBeschaving meegezogen zou worden in het faillissement van The Entertainment Group die er middels boekingskantoor The Alternative in was gestapt. Twee edities gingen verloren, maar met hulp van nieuwe partners keerde het festival terug als afsluiting van het lustrumjaar van de Universiteit Utrecht.  

Volgens het festival waren er in 2011 ruim vijfduizend bezoekers. deBeschaving heeft toen veel gratis kaarten weggegeven. Magazine Oor sprak van 'een tsunami van vrijkaarten'. Ook mochten mensen met een kaartje voor het afgelaste Concert At Sea met 50% korting naar binnen. Destijds was er onder meer vanuit Pinkpop en Lowlands kritiek op het weggeven van kaarten.

Festivaldirecteur Andre Baars erkent dat het zakelijke plaatje er na de vorige editie niet heel mooi uit zag. "Het slechte weer heeft ons geen goed gedaan. Dat zie je niet alleen in de losse verkoop, maar ook in de voorverkoop en zelfs in wat mensen op de dag zelf consumeren. Gelukkig kunnen we dit jaar wel weer doorgaan. Het programmabudget is vergelijkbaar met vorig jaar. We zullen iets creatiever moeten zijn, maar dat zal vooral andere kostenposten raken. Het publiek moet er zo min mogelijk van merken."

Met de bekendmaking van de nieuwe datum zijn nog geen namen aangekondigd.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12