Extince terug met nieuwe mixtape Extince terug met nieuwe mixtape

"Mijn beste materiaal van de laatste vier jaar"

, Erik Zwennes

Extince terug met nieuwe mixtape

"Mijn beste materiaal van de laatste vier jaar"

Erik Zwennes ,

Grondlegger Extince is terug. Maandag 16 januari verschijnt De Winnaar Houdt Aan: een mixtape met vierentwintig tracks, waarvan veel nog niet eerder naar buiten werd gebracht. Sinds zijn laatste album Toch, uit 2007, dook Extince af en toe op. Maar een nieuw album bleef vooralsnog uit.

"Voor mij voelt De Winnaar Houdt Aan echt als een nieuw album", vertelt Extince. "Veel tracks die erop staan zijn ook opgenomen met die intentie, alleen kwamen sommigen al eerder naar buiten. Maar hierdoor is het wel veel meer dan zomaar een verzamel-cd: de tape heeft de kwaliteit van een regulier album. Het behelst mijn beste materiaal van de laatste vier jaar."

De Winnaar Houdt Aan is gemixt door DJ DNS met mc Fit (Flinke Namen) als host. "Het fenomeen mixtape slaat tegenwoordig vooral op nummers maken over al bekende beats", zegt Extince. "Op De Winnaar Houdt Aan staat alleen maar eigen materiaal", naast De Prins zijn bijdragen te horen van onder meer Ali B, Jayh, Aisha, Fresku en Gers Pardoel.

Extince: "Het is een tijdje stil geweest rondom Extince, maar muziek maken kost soms gewoon veel tijd. Ik ben altijd bezig. Deze tape is een soort wake up call. Zodat de mensen weten dat ik er nog ben. Ik werk momenteel ook aan een soloalbum, maar met De Winnaar Houdt Aan zijn de fans denk ik wel even zoet." Wanneer een nieuw album moet verschijnen is nog niet bekend. Download in de tussentijd hier gratis een preview van de mixtape.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12