Artiesten maken de balans op Artiesten maken de balans op

Hospital Bombers maken om beurten uitglijers op Noorderslag

, Pepijn van Gils

Artiesten maken de balans op

Hospital Bombers maken om beurten uitglijers op Noorderslag

Pepijn van Gils ,

Afgelopen weekend presenteerde de indiefolk band Hospital Bombers hun tweede album At Budokan op Noorderslag. “Liefde, dood, drank en een klein beetje seks, dat is de kern van de kunst." In de volgestroomde Bovenzaal van de Oosterpoort wordt met spanning uitgekeken naar de live vertaling van hun nieuwe plaat.

CONCERT
Hospital Bombers, Noorderslag, Bovenzaal, 14 januari 2012

MUZIEK
De een noemt het stadionfolk, de ander heeft het over countrypunk en de derde noemt het weer lo-fi indiepop met sixties-invloeden. Het is muziek geïnspireerd door The Velvet Underground en Mountain Goats. Gespeeld op een instrumentarium van gitaar, zang, viool, philicorda, bas en drums.

PLUS
Het is een lekker rammelend geheel, niks gepolijste polderindie. Het idee dat je bij de Bombers naar een concertrepetitie in hun garage staat te kijken heeft natuurlijk iets intiems. De verreweg meest indie / nerdy band in Nederland van dit moment speelt vlotjes de dansbare plaatjes van hun nieuwe zeer geslaagde tweede album. Ze maken een lekker ongedwongen en ontspannen indruk, misschien iets te ontspannen.

MIN
Hier ligt ook meteen de kritiek. Het vijftal maakt een vermoeide en slordige eerste indruk. Het ongedwongen gevoel lijkt een beetje door te slaan in een nonchalance, waardoor ze om beurten goede uitglijers maken. Gedurende het het concert wordt er meermalen naar de audioman gebaard over het geluid dat uit hun monitors komt, of zou moeten komen. Ook in de audiobooth ontstaat enige irritatie.

CONCLUSIE
Of het nu aan de monitors ligt, of omdat ze op de laatste dag van Eurosonic/Noorderslag geprogrammeerd staan, het optreden rammelt iets te veel, waarschijnlijk meer dan ze zelf zouden willen. En dat is op een showcasefestival als Noorderslag op zijn minst teleurstellend te noemen. Dit is immers het moment om je muzikale visitekaartje af te geven aan de programmeurs in de lage landen.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12