ESNS12: awkward i genekt door overmacht ESNS12: awkward i genekt door overmacht

Ongemakkelijke strijd tegen Wet van Murphy

, Timo Pisart

ESNS12: awkward i genekt door overmacht

Ongemakkelijke strijd tegen Wet van Murphy

Timo Pisart ,

'De trots van Groningen', zo wordt vooraan in de Marathonzaal gefluisterd voordat awkward i het podium betreedt. Djurre de Haan is al tijden geleden verhuisd naar Amsterdam, maar het is niet verwonderlijk dat de Noorderlingen deze troubadour nog altijd graag claimen: zijn onlangs verschenen album "Everything On Wheels" mag met recht een intrigerend meesterwerkje worden genoemd. Jammer alleen dat daar vanavond zo weinig van overblijft.

CONCERT
awkward i, Noorderslag, Marathonzaal Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
Intelligent in elkaar gestoken popliedjes met een folky inslag. "Everything On Wheels" kwam uit op het Nederlandse kwaliteitslabel Excelsior, en is ten onrechte een beetje ondergesneeuwd in de septemberregen aan releases. Djurre de Haan heeft een mooie club muzikanten om zich heen verzameld met onder andere Susanne Linssen (Hospital Bombers) op viool en Bo Koek (voorheen Kopna Kopna) op drums.

PLUS
Potverdorie, wat is Djurre de Haan sinds zijn debuutalbum gegroeid als songschrijver. Het "Everything On Wheels"-materiaal blijft ook live goed overeind: alle details kloppen, van de snaredrum die op een onverwacht - maar precies het juiste - moment invalt in "Let's Get Ready To Die", tot het gewaagde instrumentale refrein van "Your Arrival" en de alsmaar opbouwende spanning daar naartoe. Bij vlagen is dit smullen voor detailfetisjisten...

MIN
...maar wat een pech heeft awkward i vandaag. De bandleden staan veel te gespannen op het podium, en halverwege de show blijkt waarom. Na "Let's Get Ready To Die" moet violiste Susanne Linssen noodgedwongen het podium verlaten, om aan de andere kant van Oosterpoort te soundchecken met Hospital Bombers. Vervolgens wordt er vrijwel alleen nog maar ouder - minder sterk - materiaal gespeeld, en wanneer dan ook nog de stem van De Haan steeds vaker overslaat, de mandoline flinke storingen geeft en er ook nog een klem van de gitaar springt, is het plaatje compleet. Dit is geen toeval, dit is de Wet van Murphy in haar puurste vorm.

CONCLUSIE
Genekt door overmacht, zullen we maar zeggen. Wat een teleurstellend optreden, want awkward i kan zoveel beter.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12