ESNS12: Pop Media Prijs 2011 naar DWDD Recordings

"DWDD Recordings laat jonge mensen kennis maken met artiesten als Johnny Cash"

Erik Zwennes ,

Vrijdag is tijdens Eurosonic voor de achttiende maal de Pop Media Prijs uitgereikt. De prijs ging naar DWDD Recordings. Hanna Vink, muziekredacteur bij de VARA, droeg de prijs op aan Johnny Cash en alle artiesten die hebben meegedaan aan de serie.

“DWDD Recordings laat jonge mensen kennis maken met artiesten als Johnny Cash”

Juryvoorzitter Tom ter Bogt noemde de 'prachtige uitvoeringen' en 'bijzondere audio-nabewerking'.

De drie genomineerden voor de Pop Media Prijs 2011 waren: Willem Bemboom, journalist voor popmagazine Oor. DWDD Recordings, het coverproject van de VARA met een gouden album en twee uitverkochte avonden in de Melkweg. Atze de Vrieze, journalist voor 3voor12.

Na een publiek interview met de genomineerden werd de prijs uitgereikt aan Hanna Vink. Vink begon als zangeres in bandjes, werkte voor het programma van Paul de Leeuw en is sinds 2011 werkzaam bij DWDD alwaar zij verantwoordelijk is voor DWDD Recordings.

De prijs is ingesteld op initiatief van Muziek Centrum Nederland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, waarbij de jury vooral kijkt naar bijzondere prestatie(s) die hij/zij het afgelopen kalenderjaar geleverd heeft. Het gaat om publicaties met het onderwerp popmuziek uit het Nederlands taalgebied en uit een breed mediaveld: radio, televisie, Internet, film, boeken, fotografie, kranten en tijdschriften.

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 2.500 euro. Eerdere winnaars waren onder andere: Eric Corton, Anton Corbijn, Hester Carvalho, David Kleijwegt, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas en Sander Donkers. De jury bestond dit jaar uit: Tom ter Bogt (voorzitter), Eric Corton (winnaar van vorig jaar) Wijnand Honig, Marlies Timmermans en Marike Jager.