ESNS12: Kraftklub absolute publiekslieveling ESNS12: Kraftklub absolute publiekslieveling

Overvolle muziekschool laat zich met liefde overnemen door Duitse Maddness

, Pepijn van Gils

ESNS12: Kraftklub absolute publiekslieveling

Overvolle muziekschool laat zich met liefde overnemen door Duitse Maddness

Pepijn van Gils ,

Het uit Chemnitz afkomstige Kraftklub komt voort uit een fusie tussen rapper Bass Boy en rockband Neon Blocks. Ze zijn in korte tijd bekend geworden vanwege hun energieke optredens, waarbij ze als hondsdolle puppies over het podium stuiteren. De indierock formatie scoorde in binnen en buitenland hoog met hun debuut EP Adonis "Maximus" en het debuutalbum "Mit K" is inmiddels onderweg.

CONCERT
Kraftklub, Eurosonic, Muziekschool, 13 januari 2012

MUZIEK
ADHD indierock uit Duitsland die rap, ska, en punk verbindt

PLUS
Bezoekers staan drie rijen dik voor de nieuwe indierocksensatie voor de ingang van de Muziekschool. Een afgeladen zaal wacht gespannen op een potje compromisloos rocken. "Kramphaft" knalt vanaf de eerste seconde en maakt haar reputatie meteen waar. Tot in de hoeken van de zaal gaat het dak eraf. Dat het publiek amper Duits verstaat, mag de spaß niet drukken. Voor de positieve cocktail van stijlen wordt op het podium hard gewerkt en een uitzinnige menigte is het resultaat.

MIN
Ergens drijft het snelle succes alleen op het buitenbeentjesgehalte van een Duitse punkband. Ze zijn een beetje een gimmick geworden in de aanloop naar het festival. Maar hoeveel mensen nu werkelijk Kraftklub op de iPod hebben?

CONCLUSIE
Kraftklub maakt een uitstekende eerste indruk als festival band. Een onbetwiste opwarmer met een hoge gunfactor, die op Lowlands niet zou misstaan. Een absolute aanrader voor als ze in de buurt optreden. Ik zou er bijna voor naar Chemnitz reizen

CIJFER
8

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12