ESNS12: Risicoloos funken met Concrete Sneaker

De combinatie van zeven livemuzikanten en beats en samples uit een doosje zorgt voor een funkshow die vraagt om te dansen

Jeroen Miedema, Foto's: Martijn Heijmans ,

Concrete Sneaker is een behoorlijk onbekende band die alles in eigen beheer doet. De band heeft vooralsnog een single uit ('Good Old Days') die door Radio 6 is opgepikt; een album moet eerdaags verschijnen. Maar de muziek van de band komt op alle fronten bekend voor en gaat er bij het publiek in als koek.

CONCERT
Concrete Sneaker, Noorderslag, Radio 6-zaal, 14 januari 2012, Maarten van Heuven

MUZIEK
Concrete Sneaker is een project van producer Wouter D. Snel en zanger Nikos Frangiskatos. Zij bereiden de songs voor en de band maakt ze vervolgens af. De voorgeproduceerde beats spelen een belangrijke rol. Ze zijn stuwender dan die van Caro Emerald, maar toch doet het daar wel aan denken. De live toegevoegde muziek is niet des Caro's: dampende seventies-funk, ideaal om op te feesten.

PLUS
De muziek van Concrete Sneaker is zeer geschikt voor een feestje. Van jong tot oud gaan de voeten van de vloer. De band is aangenaam verrast door de publieksreactie en naarmate de set vordert, zie je de bandleden ontspannen. Dat komt ook de muziek ten goede, want de eerst wat rommelige set wordt steeds spontaner.

MIN
De sound van Concrete Sneaker is weinig origineel en de zang is niet altijd even sterk. Alle nummers lijken behoorlijk op elkaar en lijden soms onder de haastige ADHD-beats.

CONCLUSIE
Het repertoire van Concrete Sneaker heeft zeker nog wel wat ontwikkeling nodig. De songs zijn te eenduidig, de set te weinig gevarieerd. De single Good Old Days wordt tweemaal gespeeld. Maar ach, slechts een kniesoor maalt daar om: het uitbundige publiek danst erop los en de band barst van enthousiasme bijna door het plafond heen.

CIJFER:
7-