Debuutalbum Case Mayfield 17 februari uit Debuutalbum Case Mayfield 17 februari uit

“Eigenlijk zijn wij allemaal een beetje The Many Coloured Beast”

, Pepijn van Gils

Debuutalbum Case Mayfield 17 februari uit

“Eigenlijk zijn wij allemaal een beetje The Many Coloured Beast”

Pepijn van Gils ,

Vrijdag 17 februari komt het eerste volledige album van Case Mayfield uit, getiteld: The Many Coloured Beast. Mayfield blijft onder de alsmaar groeiende interesse heel nuchter en organiseert voor deze release geen grote presentatie of releaseparty. "Nee, dat hoeft voor mij niet per se, ik ben blij dat de plaat er is."

In tegenstelling tot zijn eerdere EP's, die hij alle drie in eigen beheer uitbracht, komt zijn nieuwe album uit bij het platenlabel PIAS. "Ik heb ze afgelopen jaar leren kennen en heel duidelijk gezegd wat ik wilde met dit album. Daar konden ze zich prima in vinden. Toen hebben we het gewoon opgenomen. Het is wel fijn dat ik nu met hen samenwerk omdat ik de laatste maanden meer achter mijn pc zat om email te beantwoorden, dan dat ik aan het spelen was."

Op Noorderslag speelde de singer-songwriter maar liefst vier keer, waaronder op het Patio podium in de Oosterpoort en in een muisstille 3OnStage-container. "Ik keek daar heel erg tegenop. Het was inderdaad heel stil, maar misschien kwam dat ook omdat iedereen een beetje moe was aan het eind van de vierde dag."

Mayfield is zelf ook zoekende. "Ik weet zelf ook niet precies wie The Many Colored Beast is. Ik krijt de laatste tijd heel veel, op straat bijvoorbeeld, die kunnen wel wat kleur gebruiken. Het poppetje dat ik dan teken is ‘The Many Colored Beast’. Hij is ook te zien aan het eind van de clip, die werd gemaakt bij de nieuwe single The Title en hij verschijnt ook op het artwork van het gelijknamige album. Als ik mensen ontmoet zie ik daar altijd kleuren bij. Wat dat betreft zijn we allemaal een beetje The Many Colored Beast.”

Met zijn eerste ep trok Mayfield door Nederland en speelde van huiskamer tot Paradiso. Het leverde hem de publieksprijs op van de Grote Prijs 2010. De singer-songwriter timmerde vorig jaar gestaag verder aan zijn repertoire en bracht in januari en augustus de EP's Max en Muchacho uit, wat hem in augustus vorig jaar tot Hollandse Nieuwe van de maand maakte. Zijn groeiende aanhang en zijn op handen zijnde debuutalbum leverden hem begin dit jaar ook een plek op de 12van3voor12-lijst op, als een van de veelbelovende artiesten voor dit jaar.

Geen officiële albumpresentatie dus, maar Mayfield brengt samen met zijn nieuwe band op vrijdag 11 maart het nieuwe materiaal voor het eerst live ten gehore in Rotown, Rotterdam. Aansluitend trekt hij langs de grotere podia zoals Merleyn, Tivoli, het Paard van Troje, Paradiso en Metropool.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12