Bronstibock moet wel knallen Bronstibock moet wel knallen

Het nieuwe album Saddersap van Bronstibock staat deze week op de luisterpaal

, Pepijn van Gils

Bronstibock moet wel knallen

Het nieuwe album Saddersap van Bronstibock staat deze week op de luisterpaal

Pepijn van Gils ,

Na een flink aantal EP's de afgelopen twee jaar ligt er nu een heel album van Bronstibock. Vorig jaar overbrugden zij met succes het gat tussen dubstep en pop met het nummer Breathe, waarvoor zij samenwerkten met zangeres Chagall. Rutten licht toe: "Wij zijn echt studiojongens en experimenteren continu met nieuwe muziekstijlen. Door de samenwerking met Chagall realiseerden wij ons ineens, dat we naast al het knal en vliegwerk ook best poppy kunnen klinken."

De twee producers Sanne Groeneveld en Peter Rutten, die sinds 2008 samenwerken onder de naam Bronstibock draaien beide overigens al veel langer mee in de muziek en zijn bekend van o.a. Aux Raus en 3-1. Onder de naam Bronstibock fuseren zij hun favoriete stijlen electro, dubstep en fidget-house, om er dansklare tracks van te maken voor radio en clubscene. Bronstibock presenteert volgende week donderdag 26 januari hun eerste volledige album Saddersap, dat uitgebracht wordt bij Basserk Records, in Paradiso, Amsterdam. Sinds 2010 werken zij in de studio en op het podium nauw samen met MC Complex, die de tracks en optredens voorziet van vocalen en extra energie.

De succesvolle crossover met met Chagall was aanleiding om meer samen te werken met andere artiesten. "We zijn na Breathe wel iets anders gaan werken. Eerst maakten wij een nummer en gingen we achteraf op zoek naar vocals. Voor dit album zijn we gaan kijken met wie we graag een plaat wilden maken, om vervolgens een track te maken. We wilden sowieso weer een nummer maken met Chagall, die is er gekomen in de vorm van Go To Sleep. Maar de nieuwe single en openings track The Edge hebben we opgenomen met Jacqueline Neslo. Daarnaast werkten we voor dit album samen met Leon Palmen en Tessa Fillié en natuurlijk met MC Complex." 

Dat er nu een compleet album ligt verandert op zichzelf niet veel aan de live optredens. "We hebben afgelopen jaar veel in de studio gezeten, maar we gaan dit jaar weer lekker veel draaien in de clubs. De tracks van Saddersap komen dan absoluut voorbij, weliswaar niet zo sterk met kop en staart zoals op het album, maar meer in een organische vorm waarin we ze langzaam in de set mixen, het moet natuurlijk wel knallen en dansbaar zijn. Daar zijn we nu mee bezig in de studio."

Gek genoeg ontbrak het danceproducersduo op Eurosonic/Noorderslag. "We hadden er graag gestaan, maar qua timing kwam het dit jaar echt niet uit. Wij zitten midden in de voorbereiding van onze albumpresentatie en we zitten alweer in de studio met nieuwe ideeen, Peter komt iedere week met een nieuwe track aan."

Het wordt voor de heren een belangrijk jaar. "Naast de presentatie volgende week, waar alle zangers en zangeressen bij zijn, zijn we al geboekt voor Solar Weekend, waar we ontzettendn naar uitkijken. We zullen in tegenstelling to vorig jaar meer gaan draaien, al liggen er wel weer nieuwe tracks klaar, maar daar hebben we nog geen vocals bij."

De albumpresentatie in Paradiso is bij te wonen en het album Saddersap staat deze week op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12