12van2012 Blaudzun, Kraantje Pappie, Jameszoo 12van2012 Blaudzun, Kraantje Pappie, Jameszoo

Roosmarijn sprak woensdag 4 januari in de uitzending met Blaudzun, Kraantje Pappie en Jameszoo

, Pepijn van Gils

12van2012 Blaudzun, Kraantje Pappie, Jameszoo

Roosmarijn sprak woensdag 4 januari in de uitzending met Blaudzun, Kraantje Pappie en Jameszoo

Pepijn van Gils ,

Nieuw dit jaar bij 3voor12 zijn de 12van2012. Twaalf artiesten die behoren tot de belofte van 2012. Van deze twaalf artiesten mag je komend jaar een hoop verwachten wat betreft releases, het live circuit en het bepalen van het geluid van 2012. Wij volgen de genomineerden dit jaar met belangstelling en bellen deze week eerst eens een rondje in de uitzending van 3voor12radio. 3voor12dj Roosmarijn Reijmer sprak gisteren met: Blaudzun, Kraantje Pappie en Jameszoo.

Luister alle drie de interviews die Roosmarijn gisteren deed in de uitzending hieronder terug door op de + knop te drukken en toe te voegen aan jouw Luisterpaal. Ook het speciale Luisterpaalalbum van de 12van2012 is hieronder toegevoegd.

Blaudzun

Januari is ook de maand voor Johannes Sigmond, alias Blaudzun. Hij presenteert dan zijn derde album sinds zijn debuut in 2008. En niet onverdienstelijk. Het nieuwe album, Heavy Flowers, waar hij sinds de zomer aan werkte is weer iets groter en gearrangeerder dan zijn vorige album.

"Eigenlijk wilde ik het album alleen met mijn gitaar op schoot en een enkele microfoon maken, alleen dat soort liedjes kwam er gewoon niet uit. Zoals je ziet heb ik ook vanavond een hoop mensen bij mij, en dan heb ik nog muzikanten thuisgelaten ook. Dat komt doordat ik tijdens het schrijfproces ook wekelijks met de band optrad. Als je van donderdag tot zondag op het podium staat, zit het toch een beetje in je bloed als je dinsdag weer de studio instapt."

Beluister het gehele interview en het live optreden in de 3FM studio van Blaudzun terug door het geluidsfragment toe te voegen aan je Playlist

Kraantje Pappie

In 2008 voegde Kraantje Pappie zich bij het label van Jiggy Djé, Noah’s Ark. In 2009 werd op dit label de Boulimia EP uitgebracht met een uitverkochte release party. Ook stond Kraantje al in de Melkweg (SENA POPNL Awards) en in Paradiso (Grote Prijs Finale). Tussendoor dropte hij ook nog een 101Barz sessie, die inmiddels een klassieke status heeft bereikt en meer dan twee miljoen views genereerde. Wat absoluut bijdraagt aan de rijzende status van Kraantje Pappie zijn de ijzersterke live-shows.

"Beter kon het jaar niet beginnen, deze maand komt mijn album, ben ik Hollandse Nieuwe van de maand januari bij 3voor12 en verkozen tot een van de 12van2012. Ik had echt wel verwacht dat ik met de boys van Noisia achter mij wat meer aandacht zou krijgen, maar dat het zo goed zou gaan had ik niet kunnen hopen."

Beluister het hele interview met Kraantje Pappie en zijn nieuwe nieuwe single Waar Is Kraan? terug, door het bovenstaand audiofragment toe te voegen aan je playlist.

Jameszoo

Jameszoo, oftewel Bosschenaar Mitchel van Dinther, begon als dj, spelend naast acts als Modeselektor, Kode9, Dorian Concept, Nicholas Jaar en Gold Panda. Daarnaast bracht hij als singer-songwriter afgelopen jaar zijn eerste 7 inch uit bij Kindred Spirits, genaamd Leaf People. Voor deze EP werkte hij onder andere samen met de St. Louis gevestigde vocalist Coultrain. Naast de remixes die hij nu maakt voor de nieuwe platen van Taprikk Sweezee, Shlohmo en Soosh, komt ook zijn debuutalbum uit in de loop van het jaar.

"Bij het maken van een plaat heb ik geen standaard richtlijn die ik gebruik. Ik heb niet zo veel apparatuur. Ik begin veelal met een paar audiosamples en daar ga ik wat mee prutsen. Ik heb mij wel laten inspireren door bijvoorbeeld Dimlite, of Hermeto Pascoal, een Braziliaanse jazzmuzikant."

Beluister het hele interview met Jameszoo over zijn inspiratie en plannen voor dit jaar terug, door het bovenstaand audiofragment toe te voegen aan je playlist.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12