12van2012: Rats On Rafts, Bombay Show Pig & Jungle By Night 12van2012: Rats On Rafts, Bombay Show Pig & Jungle By Night

Roosmarijn sprak dinsdag 3 januari in de uitzending met Rats On Rafts, Bombay Show Pig en Jungle By Night

, Pepijn van Gils

12van2012: Rats On Rafts, Bombay Show Pig & Jungle By Night

Roosmarijn sprak dinsdag 3 januari in de uitzending met Rats On Rafts, Bombay Show Pig en Jungle By Night

Pepijn van Gils ,

Nieuw dit jaar bij 3voor12 zijn de 12van2012. Twaalf artiesten die behoren tot de belofte van 2012. Van deze twaalf artiesten mag je komend jaar een hoop verwachten wat betreft releases, het live circuit en het bepalen van het geluid van 2012. Wij volgen de genomineerden dit jaar met belangstelling en bellen deze week eerst eens een rondje in de uitzending van 3voor12radio. 3voor12dj Roosmarijn Reijmer sprak gisteren met: Rats On Rafts, Bombay Show Pig en Jungle By Night.

Luister alle drie de interviews die Roosmarijn gisteren deed in de uitzending hieronder terug door op de + knop te drukken en toe te voegen aan jouw Luisterpaal. Ook het speciale Luisterpaalalbum van de 12van2012 is hieronder toegevoegd.

Rats On Rafts

De Rotterdamse band Rats On Rafts tekende dit jaar bij Top Notch voor de re-release van hun debuutalbum, dat hierdoor ook op cd te verkrijgen is. Pete and The Pirates nam hen mee naar 013, De Patronaat en Tivoli. Daarnaast speelden zij op Le Guess Who? London Calling en in Melkweg The MAX. Na een toch al fantastisch 2011, begint Rats On Rafts ook 2012 met een vliegende start.

"Ik voel geen druk door de nominatie. Die verwachting ligt bij jullie. We gaan wel lekker touren door Nederland vanaf volgende week. Na Noorderslag gaan we naar Engeland om in het voorprogramma van de Minny Pops te spelen in o.a. Sheffield, Leeds en Manchester en we spelen op 18 januari een sessie in het radioprogramma van Mark Riley van de BBC6." 

Bombay Show Pig

Het Nederlandse indierock duo Bombay Show Pig bestaat uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen. Na het uitbrengen van hun eerste EP Baby It’s A Face, geproduceerd door Tjeerd Bomhof, toerden ze afgelopen jaar door Nederland, België en de Balkan. Dit jaar slaat de band een nieuwe weg in door van een trio naar een duo te gaan. Ook zij werden genomineerd voor de 12van2012 lijst.

"We hopen dat 2012 ook een fantastisch jaar wordt, we hebben er in ieder geval alles aan gedaan. We zijn sinds september al bezig met het opnemen van de nieuwe cd en we zijn die tracks nu aan het afmixen. Tijdens het proces bleek er muzikaal gezien voor twee man van alles mogelijk en was het met z'n drieeen echt vechten om het goed te laten werken."

Het debuutalbum werd onder productionele leiding van Simon Akkermans (C-mon and Kypski) in creatieve broedplek Kytopia in Utrecht opgenomen en afgemixt door Eli Janney in New York, die eerder o.a. werkte met The Rapture, Holy Fuck, Ryan Adams en Hooverphonic. Begin 2012 zal het album uitkomen en zullen ze weer door het land heen trekken met een nieuwe live-set voor het eerst te zien op Noorderslag 2012. Luister hierboven het hele interview terug op jouw eigen Luisterpaal.

Jungle By Night

Wat een fantastisch jaar was 2011 voor Jungle By Night. Hun zegereeks begon januari vorig jaar op Noorderslag, waarna zij speelden op Lowlands, Festival Mundial, North Sea Jazz, Pitch en Into The Great Wide Open. Zij namen een EP op in april, lanceerden deze in de Melkweg en speelde maar liefst 82 concerten in Nederland en België. De negenkoppige band staat in 2012 niets meer in de weg om ook een succesvol album uit te brengen.

"We beginnen dit jaar met het maken van een heel album, omdat we daar het afgelopen jaar helemaal geen tijd voor hebben gehad. We zitten sinds het begin van de Kerstvakantie al in de studio om echt hele nieuwe nummers te bedenken. Na Eurosonic gaan we terug de studio in om het album op te nemen." Nieuwsgierig wat de band nog meer gaat doen? Luister dan ook dit interview terug, door op het audiofragment te klikken.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12