Zeroes Request: 2007, Interpol en Arcade Fire imponeren op Lowlands

Amy Winehouse laat het afweten op Pinkpop

Willem van Zeeland ,

In het kader van Zeroes Request op 3FM blikt 3VOOR12-eindredacteur Willem van Zeeland op basis van zijn eigen herinneringen terug op de belangrijkste festivals van de Zeroes. 's Avonds hoor je live muziek van die festivals bij Roosmarijn Reijmer in 3voor12radio. Vandaag: 2007.

PINKPOP
In de Zeroes heb ik Pinkpop een paar jaar overgeslagen, maar in 2007 ben ik er weer eens. Het festival heeft op papier een mooi programma, maar in de praktijk valt het helaas een beetje tegen. Het is er koud en donker bewolkt. Misschien komt daardoor de stemming niet helemaal los, zowel op het podium als op het veld. Ik kom voor Arctic Monkeys, Wolfmother en Razorlight en die spelen allemaal lang niet slecht, maar geen van deze bands slaagt erin om een echt onvergetelijk concert neer te zetten. En als aan het begin van de avond op de lichtkrant het bericht verschijnt dat het concert van Amy Winehouse is afgelast en dat zij wordt vervangen door Krezip besluiten we in het Limburgse heuvelland op zoek te gaan naar een bord asperges.

INTERPOL
Die onvergetelijke concerten waar ik altijd naar zoek zijn er op Lowlands 2007 wel. Allereerst van Interpol, de band die al zo goed debuteerde op Lowlands 2003. Ze hebben inmiddels drie albums uitgebracht en daar spelen ze de perfecte samenvatting van. Ik kan iedereen aanbevelen om de setlist op te zoeken en daar een playlist van te maken op Spotify of in je iPod. Zo maak je het ideale Interpol-album. 

ARCADE FIRE
Op zondagavond in de Alpha is er de overtreffende trap van Arcade Fire. Hun optreden op Lowlands 2005 tijdens de Funeral-tour leek al nauwelijks te overtreffen, maar ze doen er in 2007 toch nog een schepje bovenop. Het tweede album Neon Bible valt volgens velen wat tegen, maar met een nummer als Intervention erop kun je bij mij niet stuk. Ik hoop ze nog eens terug te zien op Lowlands.

KAISER CHIEFS
Bijna ieder festival heeft zijn ultieme feestmoment. Zo'n song waarbij echt iedereen staat hossen en te springen. Dat moment speelt zich tijdens Lowlands 2007 op zaterdagavond af in de Alpha-tent als de Kaiser Chiefs Ruby inzetten.