Nieuw op 3voor12radio: Django Django, Of Monsters And Men, M.I.A., Dry The River en Bombay Show Pig

Single van de week: Little Talks van Of Monsters And Men

Menno Visser ,

Maar liefst vijf nieuwe tracks op de playlist van 3voor12radio deze week: Django Django, Of Monsters And Men, M.I.A., Dry The River en Bombay Show Pig. Het IJslandse folkbandje Of Mosters And Men heeft met Little Talks de Single van de Week.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Of Monsters And Men - Little Talks (Universal)
Arcade Fire en Mumford & Sons, het zijn niet de minste waarmee deze IJslanders vergeleken worden. Maar check dit aanstekelijke folknummer maar eens (en de weirde clip!) en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Dat vinden ze zelfs in Amerika!
In IJsland is hun debuutalbum My Head Is An Animal reeds uit, hier zul je nog even moeten wachten. Maar Nanna en haar kornuiten komen misschien later wel naar Nederland.

Verder nieuw op de 3voor12 playlist:

Django Django - Default (Warner)
Django? Eh..de beroemde jazzgitarist Django Reinhardt, bedoel je? Nee, daar heeft dit hippe experimentele popbandje wonend in Londen niets mee te doen. Meer Beck of Betaband, surfgitaren in de sampler en een fris nieuw geluid. De heren kwamen elkaar tegen op de universiteit van Edinburgh en de jubelrecensies voor hun ongetitelde debuut stormen reeds voruit. Ook te bewonderen in april op het Rotterdamse festival Motel Mozaique.

Dry The River - The Chambers & The Valves (Sony)
Van tatoeages en hardcore punk naar vriendelijke folkpop is maar een kleine stap. Dat bewijst het Londense Dry The River, die hun kunsten reeds het afgelopen jaar op de Nederlandse podia vertoonden. Na New Ceremony is dit hun tweede single op de 3voor12radio playlist. Op 5 maart verschijnt hun debuut Shallow Bed en dan zijn ze klaar voor de festivalzomer.

M.I.A. - Bad Girls (Universal)
Haar middelvinger zit constant een beetje los… Dat bewees M.I.A. laatst weer tijdens de live uitzending van de Super Bowl bij haar optreden met Madonna. Maar wat wil je met een zangeres die faam verwierf met het van pistoolschoten doorspekte Paper Planes. In de zomer komt ze terug met alweer haar vierdealbum. Dit Bad Girls staat al een paar jaar op haar repertoire, maar ze heeft het nu helemaal uitgewerkt.

Bombay Show Pig - Sancho Panza (Kytopia)
Meer met minder, dat kan soms een interessante carieremove zijn. Dit Nederlandse rocktrio dunde uit tot een duo en steken nu boven het maaiveld uit. Met het nummer Curveball kregen Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen al wat airplay. Maar nu met hulp van Tjeerd Bomhof van Dazzled Kid en Simon Akkermans van C-mon and Kypski gaan ze volop met molentjes in aanval op het clubcircuit.

Ook nog op de 3voor12 playlist:

Blaudzun - Elephants (V2, 6e week)
Florence & The Machine - Breaking Down (Universal, 5e week)
The Shins - Simple Song (Sony, 4e week)
Avant La Lettre - Magic (Rough Trade, 3e week)
Michael Kiwanuka - Home Again (Universal, 3e week)
School Is Cool - New Kids In Town (PIAS, 3e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM met Roosmarijn Reijmer tussen 22 en 01 uur.