Free Record Shop Oudegracht in Utrecht gaat sluiten Free Record Shop Oudegracht in Utrecht gaat sluiten

Sluiting berust op ‘financiële beslissing’

, Judith Laanen

Free Record Shop Oudegracht in Utrecht gaat sluiten

Sluiting berust op ‘financiële beslissing’

Judith Laanen ,

Het filiaal van de Free Record Shop aan de Oudegracht in Utrecht gaat sluiten als gevolg van "een optimalisatie van het winkelnetwerk." Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf. Er vallen geen gedwongen ontslagen. De winkel sluit per 31 december aanstaande. Het filiaal van de Free Record Shop zat al sinds 1992 aan de Oudegracht.

Omdat er in het filiaal geen medewerkers met een vast dienstverband werken vallen er geen gedwongen ontslagen. De werknemers met een tijdelijk contract krijgen geen verlenging. Vorig jaar sloot het FRS-filiaal in Kanaleneiland al. Het filiaal in winkelcentrum Overvecht blijft voorlopig open.

Het filiaal, dat één van de grootste filialen van de FRS in Nederland is, huist sinds 1992 aan de Oudegracht in het monumentale pand Fresenburch, een rijksmonument uit de dertiende eeuw (wiki).

Free Record Shop al langer in zwaar weer
Free Record Shop zit door teruglopende verkopen al langer in zwaar weer. In 2011 sloot het Belgische hoofdkantoor, eind januari ging de Fame Music Store aan de Amsterdamse Kalverstraat op slot en dit jaar wachtte nog zo'n tien winkels dat lot. Voormalig FRS-topman Hans Breukhoven, die 1 november zijn functie neerlegde, kon bij de bekendmaking van zijn vertrek niet uitsluiten dat in de sanering nog meer arbeidsplaatsen en winkels zullen sneuvelen. Tegenover het ANP verwees Breukhoven naar zijn opvolger voor het verdere beleid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12