Nieuw op 3voor12radio: Zulu Winter, Bombay Show Pig en China Rats

Cloud Nothings met Stay Useless single van de week

Menno Visser ,

Drie nieuwe singles op de 3voor12playlist deze week van bands met opvallende namen: Bombay Show Pig, China Rats en Zulu Winter. De 3voor12 single van de week is van de SXSW-sensatie Cloud Nothings met Stay Useless.

3voor12 Single van de Week:

Cloud Nothings - Stay Useless (PIAS)
De 3voor12-crew ging naar Texas en namen mee terug: Texaans bier, Alabama Shakes en deze livesensatie Cloud Nothings. Als je de recensies mag geloven, verbleekt Nirvana bij deze indierockers uit Cleveland, Ohio. Deze single komt van hun tweede album Attack On Memory. Dat werd geproduceerd door Steve Albini, een naam die bij de kenners garant staat voor punkrock geloofwaardigheid.

Nieuw op de 3voor12 playlist:

Zulu Winter - We Should Be Swimming (PIAS)
Koud of warm, zo'n Zulu winter? Heet, zul je bedoelen. Een van de opvallendste bands op Eurosonic was deze Londense indierockband. We Should Be Swimming is de tweede single van hun binnenkort te verschijnen debuut Language. Niemand minder dan Keane vindt Zulu Winter al goed genoeg om als hun voorprogramma te fungeren.

Bombay Show Pig - Shackles And Chains (Kytopia)
Iedere maand zoekt 3voor12 een nieuw Nederlands bandje uit waar we in geloven. Deze maand is dat het Amsterdamse rockduo Bombay Show Pig. Drumster Linda van Leeuwen en gitarist Mathias Janmaat, meer is er niet nodig om met een interessant nieuw rockgeluid te komen. Na Sancho Panza is dit hun tweede single van hun begin mei te verschijnen debuut Vulture/Provider. Vele festivals tonen al interesse...

China Rats - To Be Like I (Once Upon A Time Records)
Twee minuten, waarom zou een liedje langer moeten duren? Dit viertal jonge honden uit Leeds weet hoe je een klassiek Brits popliedje opbouwt. De catchy hooks vliegen je om de oren in hun debuutsingle. Ze zouden met hun sound ook niet misstaan op London Caling.

Verder op de 3voor12radio playlist:

Santigold - Disparate Youth (Warner, 5e week)
Rizzle Kicks - Down With The Trumpets (Universal, 5e week)
Jack White - Sixteen Saltines (V2, 4e week)
Kakkmaddafakka - Restless (Rough Trade, 3e week)
Rusko  - Somebody To Love (V2, 3e week)
The Temper Trap - Need Your Love (PIAS, 2e week)
Moss - The Hunter (Excelsior, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.