Thomas Azier naar Amerika Thomas Azier naar Amerika

Veel internationale interesse, en ondertussen Nederland bespelen

, Erik Zwennes

Thomas Azier naar Amerika

Veel internationale interesse, en ondertussen Nederland bespelen

Erik Zwennes ,

Op Eurosonic en Noorderslag van dit jaar presenteerde de Nederlandse zanger en producer Thomas Azier (24) zijn eerste EP getiteld Hylas 001. De internationale reacties zijn lovend en brengen hem binnenkort naar Amerika. Maar eerst speelt hij donderdag en vrijdag in het voorprogramma van Go Back to the Zoo in Paradiso en een weekend later op festival Motel Mozaique. En dan is er nog dat geheime optreden met Bart Constant in Amsterdam. Hoog tijd voor een update.

“De reacties op de EP zijn geweldig. Het is nu zaak niet te hard van stapel te lopen en rustig te bouwen. Uit Frankrijk komen heel mooie reacties en aanvragen. Vanuit de Verenigde Staten is er concrete interesse, daar zullen we na de Nederlandse shows heen gaan,” zegt Azier. Hij zal met zijn band enkele showcaseoptredens doen waarvoor hij is uitgenodigd. “Amerika is een goede markt voor mij. Elektronische muziek wordt daar anders ervaren dan hier, zeker de afgelopen jaren. Ik ben heel benieuwd hoe mensen zullen reageren. Ik maak mij geen illusies, maar wil er veel van leren.”

De komende maanden gebruikt Azier om aan zijn tweede EP te werken, aan zijn album en alle internationale interesse te bundelen en knopen te hakken. “Ik kom net uit de studio, heb er anderhalve maand gezeten. Het was pittig. Niet alleen zit je van negen uur ‘s ochtends tot ‘s avonds laat in afzondering onder de grond, ‘s avonds moest ik ook nog repeteren met de band.” Dit werd nog eens belangrijker toen een bandlid op moest geven en er een nieuwe muzikant aangetrokken werd. “Ik kan nog niet veel geld bieden, maar wel een heel mooie ervaring en interessante internationale optredens. De zoektocht naar een nieuw bandlid ging dus gelukkig heel vlot.”

Maar dus toch een album, iets waar Azier eerder dit jaar nog niet zeker van was. “Ik zou liever tot het eind der dagen EP’s releasen, maar begin ook wel wat te zien in een album. Ik ben er klaar voor om dat verhaal te maken. Ik speel nu met het idee van een drieluik van songs die in elkaar zullen gaan vloeien.” De tweede EP zal in augustus van dit jaar verschijnen, het album mogelijk begin 2013. Azier: “Ik heb geen haast. Als ik zie hoe landen en markten verschillend reageren op de eerste EP, heeft het absoluut geen zin om te hard van stapel te lopen. Er zijn blogs die nu pas enthousiast beginnen te schrijven.”

Azier zegt klaar te zijn voor de Nederlandse shows, vanavond en morgen dus in het voorprogramma van Go Back to the Zoo. “We maken beiden popmuziek, ik met een iets andere benadering. Ik ben heel benieuwd naar hoe het uit gaat pakken. Ik heb tot nog toe vooral in kleine warme zalen gespeeld. Dan is het makkelijker om een intiem en broeierig sfeertje neer te zetten.” Azier ontmoette de heren van Go Back to the Zoo in Berlijn. “Zij zaten daar een aantal maanden om aan hun laatste plaat te werken. Ik heb met ze opgetrokken. Het zijn heel goede gasten en het klikte al snel. Het is heel tof dat ze mij nu vragen voor de twee voorprogramma’s.” Na Paradiso speelt Thomas Azier ook nog op Motel Mozaique waar 3voor12 verslag van doet.

Op 20 april geeft Thomas Azier samen met mede Berlijn expat Bart Constant een optreden in Amsterdam. Onder de naam Scheiss Auf Berlin spelen ze op een geheime locatie. “We hebben het eerder in Berlijn gedaan met een aantal dj’s die nu ook meekomen. Het idee dat je op de dag zelf pas hoort waar we spelen, vonden we zo leuk dat we het ook hier gaan proberen.” De kaartverkoop voor de ‘secret gig’ is inmiddels begonnen. Hierboven kon je al de video voor single Red Eyes zien. Hier download je de single als mp3.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12