Pien Feith covert Nina Simone Pien Feith covert Nina Simone

Theaterstuk en muziekprogramma rond Amerikaanse legende

, Erik Zwennes

Pien Feith covert Nina Simone

Theaterstuk en muziekprogramma rond Amerikaanse legende

Erik Zwennes ,

Gisteren zorgde zangeres Pien Feith voor een golf van enthousiasme op de sociale media door een prachtige bewerking van Nina Simone’s Black Is The Color Of My True Love's Hair. Het nummer blijkt onderdeel van een serie die startte bij collega Joya Mooi. De komende weken zullen meer bijzondere covers volgen, in opmaat naar de muzikale theatervoorstelling Nina Simone (a)live in het MC Theater.

Nina Simone was één van de grootste zangeressen en componisten van de vorige eeuw. Simone weigerde om aan de definities van anderen te voldoen. Haar hele leven lang vocht ze tegen de verwachtingen en vooroordelen van haar publiek, de media en de platenindustrie. In de jaren zestig was Simone betrokken bij de burgerrechtenbeweging en nam ze een aantal politieke nummers op.Het ging ten koste van haar eigen geluk en dat van haar familie. Ze overleed in 2003 in Frankrijk.

In Nina Simone (a)live gaan zeven artiesten, waaronder Sabrina Starke, Hans Dagelet en Liesbeth Peroti, op zoek naar het verhaal achter haar muziek en de Nina in henzelf. Om Nina Simone ook muzikaal te eren is speciaal voor het festival een gelegenheidsensemble samengesteld met de beste jonge jazz- en soulmuzikanten, onder de noemer A song for Nina. Drie internationaal bekende vocalisten, Gregory Porter, Sabrina Starke en Zara McFarlane vertolken hun favoriete Nina-nummers in hun eigen arrangement.

Elke twee weken zal een nieuwe Nina Simone cover verschijnen. Het RIGHTABOUTNOW Festival, waar Nina Simone (a)live onderdeel van is, vindt plaats van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 mei 2012 in het MC Theater in Amsterdam.
 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12