Nieuw album I Am Oak met band in juni Nieuw album I Am Oak met band in juni

“Het was spannend en interessant om meer uit handen te geven”

, Atze de Vrieze

Nieuw album I Am Oak met band in juni

“Het was spannend en interessant om meer uit handen te geven”

Atze de Vrieze ,

Amper een jaar na Oasem is alweer een nieuw album van I Am Oak in aantocht: Nowhere Or Tammensaari. Dat lijkt snel, maar volgers van de band weten dat het in feit juist langzaam is. Frontman Thijs Kuijken wilde het album eigenlijk vrijwel gelijktijdig uitbrengen. “Dat hebben we fout ingeschat. We moesten Oasem de tijd gunnen die het verdiende. We hebben veel gespeeld, ook in het buitenland. Dit album bleef daardoor een jaartje liggen.”

De basis voor het album ligt rond de jaarwisseling van 2010 naar 2011 in Finland, een land waar Kuijken een bijzondere band mee heeft. Hij trok er in de zomer heen met bandlid en vriendin Aino. “We waren daar in het huis van haar overgrootmoeder. Na haar overlijden was het leeg komen te staan. De familie onderhield het. Ik was betoverd door die plek, en wilde er graag terugkomen met de band. Tot nu toe nam ik albums altijd in mijn eentje op, maar ik wilde dat nu graag eens doen met de muzikanten waarmee ik ook live optreed.”

Toen I Am Oak in de winter terugkeerde was het min vijftien, al was het volgens Kuijken een heel ander soort kou dan thuis in Holland. “Het was best aangenaam om buiten te zijn. In de periode dat we daar waren, was er weinig zonlicht. We begonnen dan ’s ochtends vroeg met opnemen. Als het ’s middags licht werd gingen we even naar buiten om een wandeling te maken.” Het werkproces beviel hem goed, vertelt Kuijken. “Ik vond het interessant en best wel spannend om meer uit handen te geven. Sommige liedjes waren al helemaal af, twee of drie ervan speelden we zelfs al live. De andere helft was voor de helft af, van sommige had ik alleen een riffje. De band kon daaraan dus veel bijdragen.

Nowhere Or Tammensaari verschijnt 1 juni bij Snowstar Records. 31 mei begint de clubtour door Nederland.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12