3voor12 draait (week 17): Motel Mozaique, Patrick Watson en Drs. P 3voor12 draait (week 17): Motel Mozaique, Patrick Watson en Drs. P

3voor12 Album van de Week = Santigold - Master Of My Make Believe

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 17): Motel Mozaique, Patrick Watson en Drs. P

3voor12 Album van de Week = Santigold - Master Of My Make Believe

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Deamau5 - The Veldt (Virgin/EMI)
3voor12 Album van de Week
Santigold - Master Of My Make-Believe (Warner)
3FM Megahit
Racoon – Liverpool Rain (PIAS)
3FM Album van de Week
Keane – Strangeland (Universal)

Top 10

1 Motel Mozaique (verslagen & opnames)
"Afgelopen weekend was 3voor12 te vinden in Rotterdam om Motel Mozaique te bewonderen. Ook ik was daar onderdeel van en een artiest die mij omver heeft geblazen is Ane Brun." (Floor van der Vliet)
"Prettige editie weer, met mooie nieuwe locaties, fraaie sessies in BIRD en aantal toptredens. Vooral Rats On Rafts (serieus talent met Rotterdamse werkethiek) en Soap & Skin (gitzwart klassiek met laptop op de vleugel) sprongen eruit." (Ingmar Griffioen)
"Naast verder Cold Specks, Thomas Azier, Fink en de gidsentochten was Django Django hoogtepunt van een weer artistiek geslaagd festival." (Menno Visser)
2 Patrick Watson
"Met een nieuw album in de schappen, wist deze artiest het publiek in een kleine extase te brengen. Zijn optreden was memorabel, maar mijn ultieme favoriet van zijn nieuwe album is het nummer dat vaak door mijn huis schalde. Lighthouse genaamd." (Floor van der Vliet)
"De Canadees speelde een geweldige show als afsluiter van een geslaagde editie van het Rotterdamse stadsfestival Motel Mozaique." (Sjoerd Huismans)
3 Drs. P - Compilé Complé
"Een ware woordkunstenaar die eigenlijk tijdlozer is dan je zou vermoeden op het eerste gehoor." (Stephan van Peursem)
"Drs. P - 92 jaar - maakte een sprongetje van blijdschap toen hij het podium op kwam voor het in ontvangst nemen van zijn verzameld werk." (Atze de Vrieze)
4 Bombay Show Pig - Vulture/Provider
"Zelden zal een Hollandse Nieuwe van de Maand in dezelfde maand zo'n sterk album afgeleverd hebben." (Ingmar Griffioen)
"Heerlijke indierock van Amsterdams/Haagse bodem, met in veel nummers een venijniger gitaartje dan je zou verwachten op basis van de poppy singles Sancho Panza en Shackles And Chains." (Sjoerd Huismans)
5 Death Grips - The Money Store
"Old school raps, new school beats. Death Grips heeft werkelijk een beest van plaat met een overweldigende sound en sterke hooks gemaakt. Heel erg tof." (Atze de Vrieze)
"Heerlijk opzwepende beats en noise (op het conto van Zach Hill van o.a. Hella te schrijven) en opgefokte oldskool raps zorgen voor een plaat met een enorme energie." (Stephan van Peursem)
6 Jack White - Blunderbuss
"Terecht Album van de Week. Na zes studio-albums met The White Stripes, twee met The Dead Weather en twee met The Raconteurs laat Jack White zijn creativiteit nu solo de vrije teugel." (Ingmar Griffioen)
7 Oberhofer - Time Capsules 2
"In de krochten van de Luisterpaal verstopt dit fruitige popbandje, dat op Londen Calling staat. Nee, niet Duits, maar Amerikaans en voer voor Vampire Weekend/Two Door Cinema Club liefhebbers." (Menno Visser)
8 Record Store Day, 21-04-2012
"Een Escher-achtige 7 inch van Carter Tutti Void, naakte vrouwen met snorren naast Lee Hazlewood, een museumstuk van Animal Collective, een leeg A-kantje van Spinvis, de definitieve mixplaat van 2 Many Dj's. Het was leuk, het ouderwetse rondje platenzaken." (Atze de Vrieze)
9 Mohn - Mohn
"Dreigende maar wonderschone elektronische ambient, drones en noise van
Kompakt veteranen Wolfgang Voigt en Jörg Burger." (Stephan van Peursem)
10 Fink op Motel Mozaique
"De drie mannen wisten mij te betoveren, zonder muffins deze keer, maar puur met hun instrumenten en mooie stem." (Floor van der Vliet)

Menno Visser draait:

Oberhofer – Time Capsules II (album Glassnote/V2)
In de krochten van de Luisterpaal verstopt dit fruitige popbandje, dat op Londen Calling staat. Nee, niet Duits, maar Amerikaans en voer voor Vampire Weekend/Two Door Cinema Club liefhebbers.
Case Mayfield (live @ Pannenkoekers, Amsterdam)
Pannenkoeken!
Mijn aandacht heb je dan meteen. Voor een goed muzikaal doel pannenkoeken eten op een semi-geheime Amsterdamse locatie. En zien dat de vrouwelijke fans van Case Mayfield uit zijn hand eten en over zijn bol aaien. Maar dat verdient hij met zijn immer intense voordracht.
Django Django (live @ Motel Mozaique, 21 april, MiniMall, Rotterdam)

Schotten voor open doel, die raak schieten. Naast verder Cold Specks, Thomas Azier, Fink en de gidsentochten het hoogtepunt van een weer artistiek geslaagd festival. Onderga Django Django gewoon, en hip mee op de maat...

Floor van der Vliet draait:

Ane Brun op Motel Mozaique
Afgelopen weekend was 3voor12 te vinden in Rotterdam om Motel Mozaique te bewonderen. Ook ik was daar onderdeel van en een artiest die mij omver heeft geblazen is Ane Brun. Een vrouw die weet hoe een show werkt. Prachtige beelden, sterke muziek en een geweldige uitstraling. Haar concert stond vaak aan afgelopen week.
Fink op Motel Mozaique
Naast Ane Brun stond ook Fink op Motel Mozaique. Een artiest die ik al een aantal keer heb mogen zien. Afgelopen jaar op Lowlands was daar een van. Hij verzorgde het hongerige publiek met muffins en donuts. Een gebaar dat ik als bezoeker zonder ontbijt er kon waarderen. Helaas was ik niet een van de gelukkige die van de zoete lekkernij mocht genieten, maar evengoed was ik erg tevreden en keek ik uit naar zijn show afgelopen weekend. De drie mannen wisten mij te betoveren, zonder muffins deze keer, maar puur met hun instrumenten en mooie stem.
Patrick Watson – Lighthouse
Weer een typisch gevalletje: Heb ik afgelopen weekend gezien. Maar dat betekent niet dat het saai wordt. Met een nieuw album in de schappen, wist deze artiest het publiek in een kleine extase te brengen. Zijn optreden was memorabel, maar mijn ultieme favoriet van zijn nieuwe album is het nummer dat vaak door mijn huis schalde. Lighthouse genaamd. Zijn aangename hoge stem en prachtige piano verdienen een plek op de 3voor12 draait.

Atze de Vrieze draait:

Hiep Hoep Hiezee voor Drs. P, De Kleine Komedie 23-04-2012
Drs. P - 92 jaar - maakte een sprongetje van blijdschap toen hij het podium op kwam voor het in ontvangst nemen van zijn verzameld werk. De Kleine Komedie hield zijn hart vast. Het ging goed, maar dertig seconden later ging de oude held alsnog onderuit. Even leek het alsof hij niet meer opstond, maar dat deed hij wel, om vervolgens weergaloos te speechen. Het was een mooie avond, met eerbiedige vertolkingen van zijn werk door onder meer Herman Finkers, Maarten van Roozendaal, Kees Torn, Lucky Fonz III en Faberyayo.
Record Store Day, 21-04-2012
Een Escher-achtige 7 inch van Carter Tutti Void, naakte vrouwen met snorren naast Lee Hazlewood, een museumstuk van Animal Collective, een leeg A-kantje van Spinvis, de definitieve mixplaat van 2 Many Dj's. Het was leuk, het ouderwetse rondje platenzaken.
Death Grips - The Money Store (album, Epic/Sony)
Old school raps, new school beats. Death Grips heeft werkelijk een beest van plaat met een overweldigende sound en sterke hooks gemaakt. Heel erg tof.

Ingmar Griffioen draait:

Motel Mozaique 2012
Prettige editie weer, met mooie nieuwe locaties, fraaie sessies in BIRD en aantal toptredens. Vooral Rats On Rafts (serieus talent met Rotterdamse werkethiek) en Soap & Skin (gitzwart klassiek met laptop op de vleugel) sprongen eruit. Lees die verslagen en kijk die 3voor12 sessies en Schouwburg-opnames!
Bombay Show Pig - Vulture/Provider
Zelden zal een Hollandse Nieuwe van de Maand in dezelfde maand zo'n sterk album afgeleverd hebben. Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen hebben in Kytopia een plaat opgenomen met nu al twee goede singles en nog eens tien nummers vol scherp gitaarwerk, gedreven elektronica, hier en daar een blaas- of toetsenpartij en catchy zang. Poppy met een rauw rockrandje. De nieuwe Voicst, Blues Brother Castro en Bettie Serveert ineen.
Jack White - Blunderbuss (album, XL/V2)
Terecht Album van de Week. Na zes studio-albums met The White Stripes, twee met The Dead Weather en twee met The Raconteurs laat Jack White zijn creativiteit nu solo de vrije teugel. Resultaat is een gevarieerd en eigengereid Blunderbuss met sixties rock 'n roll, catchy garagerock 'n soul met dameskoor, countrysoul en een bijna klassieke rockopera.

Stephan van Peursem draait:

Mohn - Mohn (Kompakt/NEWS)
Dreigende maar wonderschone elektronische ambient, drones en noise van
Kompakt veteranen Wolfgang Voigt en Jörg Burger.
Drs. P - Compilé Complé
Drs. P is een held. Hoe vaak ik al niet hardop in mijn eentje heb
moeten lachen om zijn slimme teksten en vondsten zijn al niet meer op tien paar handen te tellen. Een ware woordkunstenaar die eigenlijk tijdlozer is dan je zou vermoeden op het eerste gehoor. Lees ook het interview.
Death Grips - The Money Store (Epic/Sony)
Het vorige, gratis te downloaden, album van Death Grips was al geweldig: dit album gaat daar zelfs overheen. Heerlijk opzwepende beats en noise (op het conto van Zach Hill van o.a. Hella te schrijven) en opgefokte oldskool raps zorgen voor een plaat met een enorme energie. Lekker hoor!

Sjoerd Huismans draait:

Patrick Watson op Motel Mozaique
De Canadees speelde een geweldige show als afsluiter van een geslaagde editie van het Rotterdamse stadsfestival Motel Mozaique. Ik beloonde het optreden met een 9 vanwege de nonchalance waarmee de van tevoren bloednerveuze Watson een weergaloos optreden gaf. Ook V2 Records was daar blij mee, en daarmee was ik weer pannenkoek-af. De hoogtepunten kwamen veelal van Watsons laatste album Adventures In Your Own Backyard; zoals de imposante, mysterieuze opener Lighthouse maar ook de mooie hippie-uitvoering van Words In The Fire. Helaas nog geen clearance voor streaming van de hele show, daarom een linkje naar de 3voor12 sessie die Watson in BIRD speelde.
Bombay Show Pig - Vulture/Provider (Album, Kytopia/Rough Trade)

Heerlijke indierock van Amsterdams/Haagse bodem, met in veel nummers een venijniger gitaartje dan je zou verwachten op basis van de poppy singles Sancho panza en Shackles And Chains. Met zijn tweeen vormen Mathias Janmaat en Linda Van Leeuwen een poppy maar heerlijk rauw power duo.
Light Asylum op Motel Mozaique
"Light Asylum schittert met schaamteloos onhippe synthpop" was de titel van het stuk waarin ik Shannon Funchess en Bruno Coviello uit Brooklyn beloonde met een 8. Vooral frontvrouw Funchess is geweldig. Light Asylum laat horen dat het debuutalbum, dat op 1 mei aanstaande verschijnt, iets is om naar uit te kijken. Binnenkort op de luisterpaal!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12