Lowlands 2012: Movits! is niet te stoppen Lowlands 2012: Movits! is niet te stoppen

Zweedse rapjazz komt niet uit de verf

, Maarten van Heuven, Radio 6 Soul & Jazz

Lowlands 2012: Movits! is niet te stoppen

Zweedse rapjazz komt niet uit de verf

Maarten van Heuven, Radio 6 Soul & Jazz ,

De programmering op Lowlands is breed. Heel breed. En dus staat er ook Zweedstalige rapjazz à la Caro Emerald geprogrammeerd. En dat is best fijn.

CONCERT:
Movits!, Lowlands Lima, vrijdag 17 augustus 2012

MUZIEK:
Movits! is een kwartet muzikale Zweden. Twee ervan spelen zalig op sax en trombone, een derde dj't en de laatste rapt. Het resultaat is een aanstekelijke mix van jazz en rap in het Zweeds. We verstaan er geen bal van maar het geluid doet ergens denken aan Caro Emerald en ook aan het Nederlandse jazzcollectief Bruut!. De mannen komen op in smoking, met hun broekspijpen in hun stokken gepropt, en op het eind hebben ze allemaal nog een wit hemdje aan. Het is ook enorm warm.

PLUS:
Movits! is super gemotiveerd om Lowlands op zijn kop te zetten maar lijkt verbaasd over het enthousiasme van het publiek. De sound van de band is zeker origineel - wie heeft er van Zweedse rapjazz gehoord?, net als de danspasjes die de vier maken.  Het publiek heeft lol. Uiteindelijk komen er twee toegiften, want als Movits! de derde toegift wil inzetten, worden ze gemaand te stoppen. 

MIN:
De rap is eigenlijkniet te best, onverstaanbaar; en dat is niet alleen omdat het in het Zweeds is. De muziek van de DJ (bas, beats) klinkt wel erg als uit een doosje: plat. En geen enkel nummer springt er echt uit. CONCLUSIE:

De sound van Movits! is een goede vondst en is leuk om naar te luisteren, maar niet alle goede intenties komen goed uit de verf.

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12