Lowlands 2012: Lianne La Havas speelt Lima doodstil Lowlands 2012: Lianne La Havas speelt Lima doodstil

Britse nu-soul singer-songwriter raakt gevoelige snaar

, Frank Jochemsen, Radio 6 Soul & Jazz

Lowlands 2012: Lianne La Havas speelt Lima doodstil

Britse nu-soul singer-songwriter raakt gevoelige snaar

Frank Jochemsen, Radio 6 Soul & Jazz ,

Ze is sinds het begin van dit jaar behoorlijk in beeld. Lianne La Havas trad op bij Jools Holland, op Eurosonic, en uiteraard ook tijdens North Sea Jazz. Vandaag is de kookpot van Lowlands aan de beurt.

CONCERT
Lianne La Havas, Lowlands Lima, vrijdag 17 augustus 2012

MUZIEK
Haar album Is Your Love Big Enough? was dit jaar al Weekalbum op Radio 6 Soul & Jazz. Het gaat goed met Lianne La Havas in Nederland. Eurosonic, North Sea Jazz, Lowlands en in november komt ze nog tweemaal in Nederland optreden. De Britse singer-songwriter schrijft haar eigen teksten, en is duidelijk geworteld in de soultraditie. Op deze extreem broeierige vrijdagse Lowlandsavond treedt ze op met een achtergrondzangeres, toetsenist, percussionist en een basgitarist. Ze begeleidt zichzelf op elektrische gitaar.

PLUS
De muziek van Lianne La Havas komt niet vanuit het niets. Je hoort er veel in; ze heeft duidelijk geluisterd naar Mary J Blige en Jill Scott. Ze heeft een prachtig soulgeluid dat geregeld voor een  kippenvelmomentje zorgt. Haar up-tempo songs gaan er met een evenementenbiertje in de hand lekker in. Het publiek is eigenlijk continue doodstil en luistert aandachtig naar haar zeer persoonlijke nummers. Wat zeker helpt; Lianne is charmant en praat haar songs vrolijk aan elkaar.

MIN
Lianne La Havas' gitaarspel is functioneel begeleidend en dat is eigenlijk jammer. Het maakt nieuwsgierig naar wat er zou klinken als ze wat meer de kans zou grijpen af en toe wat uit te pakken met een langere solo. Sommige songs kunnen die muzikale toevoeging prima gebruiken.

CONCLUSIE
Lianne La Havas heeft bij platenmaatschappij Warner naar eigen zeggen alle kans gekregen om haar album geheel naar eigen inzicht en in haar eigen tempo te maken. Die werkwijze heeft een prachtige persoonlijke debuutplaat opgeleverd. Die sfeer heerst ook tijdens dit optreden. Ik ben benieuwd naar wat er gaat komen. Het moet haast wel onafwendbaar zijn; Lianne La Havas wordt heel groot.

CIJFER
8,5

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12