ITGWO12: Daar dwarrelt beer naar beneden ITGWO12: Daar dwarrelt beer naar beneden

Het kinderprogramma van Into the Great Wide Open

, Tekst Wilbert Elting, Foto's Joey Feikens

ITGWO12: Daar dwarrelt beer naar beneden

Het kinderprogramma van Into the Great Wide Open

Tekst Wilbert Elting, Foto's Joey Feikens ,

Into the Great Wide Open staat sinds het begin bekend als festival voor dertigers met kinderen. Op geen enkel ander festival zie je zoveel klein grut rondlopen. Maar ja, die hebben nog nooit van Franz Ferdinand gehoord. Die komen om te spelen!

Met grote ogen volgt Ieke haar knuffel Poppedop naar boven. Het lappenpopje hangt in een harnasje onder een kleine parachute en gaat langzaam omhoog langs een kabel. Aangekomen bij het einde van de lijn schiet de parachute los van de geleider en glijdt Poppedop in een sierlijke boog naar beneden. Met een smak komt ze op de grond terecht. Ieke was net te laat om haar te vangen. Toch krijgt de pop een diploma, omdat ze zich zo dapper heeft gedragen tijdens de vlucht.

Het 'Parachutespringen voor knuffels' is een van de vele onderdelen van het kinderkunstatelier. Op en rondom camping Stortemelk is er voor kinderen overal de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven met hout, gips of papier.  Vreemde vogels gemaakt van ballonnen en figuren van hout en gips hangen in het bos te drogen. Andere kinderen zijn bezig om van pvc-pijp en lege flessen een toeter te maken of ze zijn in de weer met verf en stempels om vlaggen te maken. Naamkaartjes hangen eraan, zodat iedereen uiteindelijk met zijn eigen creatie naar huis gaat.

Of die creaties nou volkomen aan het kinderbrein zijn ontsproten, is nog maar de vraag. Bijna evenveel volwassenen als kinderen zitten te knutselen. Maar goed, hoeveel vierjarigen kunnen met gipsverbanden twee takken aan elkaar vast krijgen?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12