#CB12: Stealing Sheep steelt de harten in afgeladen Cuatro-tent #CB12: Stealing Sheep steelt de harten in afgeladen Cuatro-tent

Ondeugende heksjes uit Liverpool geschapen voor het podium

, Tekst: Lilianne Laan | Foto's: Peisam Tsang

#CB12: Stealing Sheep steelt de harten in afgeladen Cuatro-tent

Ondeugende heksjes uit Liverpool geschapen voor het podium

Tekst: Lilianne Laan | Foto's: Peisam Tsang ,

Pratende konijnen, vuurvliegjes en Robin Hood. Zomaar wat beelden die de fantasierijke folkpop van Stealing Sheep bij de luisteraar oproept. Het romantisch aangelegde damesdrietal, dat deze zomer een debuutalbum uitbracht, mag vroeg op de zaterdagavond zijn kunsten vertonen. Dit resulteert in een onverwachte rituele dans naar Stonehenge.

GEZIEN 
Stealing Sheep, Crossing Border Den Haag, Cuatro, 17 november 2012
 
MUZIEK
Als verrassende indiepop-act is het trio Stealing Sheep geknipt voor Crossing Border. Wat ze onderscheidt van de zoete folkmassa zijn de verrassend opzwepende ritmes die tribale associaties oproepen. De luisteraar krijgt spontaan zin in een indianendans door het bos – een dans van meisjes met een zelfgeknutselde tooi op, dat wel. Kortom, bereid je voor op een robbertje onheilspellende, sprookjesachtige synthpop met Britse hippemeisjeszang à la Lily Allen, waarbij de brutale toon vervangen is door middeleeuwse hoofsheid.
 
PLUS
De bandnaam is goed gekozen: zoet, maar stout. Als zelfverzekerde ondeugende heksjes met glitterhaarbandjes vuren de dames hun toverspreuken op de zaal af en brengen het publiek daarmee onder een prettige betovering. De pittige percussie en dito zang maken deze show een plezier om naar te kijken en het drietal houdt met gemak de afgeladen volle Cuatro-tent continu in hun ban. De liedjes galopperen als geconcentreerde energiebommetjes het gehoor binnen.
 
MIN
Al is de podiumpresentatie om door een ringetje te halen, muzikaal rammelt het een beetje. Het gitaarspel is soms wat houterig en eentonig, de energieke percussie niet altijd even strak en ook de samenzang is helaas ook een stuk minder betoverend dan gehoopt. De hemelse harmonieën van het album weet Stealing Sheep live niet te reproduceren, maar daar staat tegenover het speelplezier en de pit van de liveshow.
 
CONCLUSIE
Al was dit optreden technisch geen hoogstandje, de ondeugende deernes van Stealing Sheep hebben de Cuatro-tent met al zijn inzittenden succesvol naar het rijk der fabelen vervoerd. Buitengekomen verwacht je ieder moment een roze eenhoorn over het Malieveld te zien galopperen. De Britse dames barsten middenin de tournee nog van de energie en hebben de zaterdagavond van Crossing Border van een vliegende start voorzien.
 
CIJFER
7,5
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12