Popfotografieplatform Popview en Lex van Rossen Award in het gedrang Popfotografieplatform Popview en Lex van Rossen Award in het gedrang

Weg bij EuroSonic Noorderslag en bezinnen op toekomst

, Erik Zwennes

Popfotografieplatform Popview en Lex van Rossen Award in het gedrang

Weg bij EuroSonic Noorderslag en bezinnen op toekomst

Erik Zwennes ,

Popfotografieplatform Popview en de Lex van Rossen Award hebben het zwaar. De tentoonstelling en prijsuitreiking gana niet door in januari 2012. De tentoonstellingsmakers komen financieel niet meer rond. Tevens verdronk de Lex van Rossen Award naar eigen zeggen in het prijzencircus van Noorderslag. Popview heeft zich losgemaakt van Eurosonic Noorderslag.

Weg bij EuroSonic Noorderslag en bezinnen op toekomst

Popfotografieplatform Popview en de Lex van Rossen Award hebben het zwaar. De tentoonstellingsmakers lijden onder de bezuinigingen, particuliere fondsen hebben minder te besteden en bedrijven concentreren zich vooral op hun kerntaak. Tevens verdronk de Lex van Rossen Award naar eigen zeggen in het prijzencircus van Noorderslag. Popview heeft zich losgemaakt van Eurosonic Noorderslag.

Floor Boogaart van Popview legt uit: “We zijn nu vijf jaar bezig met als eerste doel de muziekfotografie naar een hoger plan te tillen. Mede dankzij Noorderslag is het heel hard gegaan. We willen ons bezinnen of we meer kunnen met het concept. Vorig jaar kwamen er 112 inzendingen voor de prijs. De omliggende landen, Engeland en Scandinavië weten ons goed te vinden, maar in Italië, Griekenland en het Oostblok hebben we nog veel te winnen. Tegelijkertijd is Noorderslag enorm gegroeid en zijn er veel uitreikingen bijgekomen. We kregen het idee dat de Lex van Rossen Award ondersneeuwde. We gaan ons bezinnen op de toekomst en de vorm van de prijs.” Boogaart sluit niet uit dat een nieuwe partner wordt gevonden voor Popview.

Naast de split heeft Popview het financieel zwaar. Van de vijf fondsen die geld staken in het project is er nog één over. “Het is helaas niet te doen om van dat geld een goede, kwalitatief hoogstaande tentoonstelling te maken. Daarom hebben wij, met pijn in ons hart, moeten besluiten om de Popview 2012 tentoonstelling uit te stellen. Er vindt geen tentoonstelling plaats in de Noorderlicht galerie aankomende januari.” Boogaart laat weten begin 2012 meer duidelijkheid te kunnen geven. “Waarschijnlijk vindt Popview 2012, tevens het vijfjarig jubileum, later in 2012 plaats. In de Noorderlicht galerie.”

En hoe gaat het volgens Popview eigenlijk met muziekfotografie anno 2011? Boogaart: “Het blijft moeilijk. Popfotografie zal altijd blijven bestaan, maar het wordt wel zwaar de laatste tijd. Magazines en kranten snijden flink in de budgetten. Veel fotografen moeten het voor weinig tot geen geld doen. Ze fotograferen naast andere baantjes. Daarom blijft een initiatief als Popview hard nodig voor muziekfotografen, het is een plek waar ze nog enige erkenning krijgen voor hun vak. Er is veel behoefte aan de award, we krijgen enorm veel mailtjes van fotografen die weer mee willen dingen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12