90s Request: R.E.M. stopt ermee 90s Request: R.E.M. stopt ermee

Michael Stipe: "De kunst is op een feestje weten wanneer je weg moet gaan"

, Atze de Vrieze

90s Request: R.E.M. stopt ermee

Michael Stipe: "De kunst is op een feestje weten wanneer je weg moet gaan"

Atze de Vrieze ,

Het lijkt wel of ze het erom doen: midden in de 3FM 90s Request week kondigt rockbound REM zijn einde aan. "To our Fans and Friends: As R.E.M., and as lifelong friends and co-conspirators, we have decided to call it a day as a band. We walk away with a great sense of gratitude, of finality, and of astonishment at all we have accomplished. To anyone who ever felt touched by our music, our deepest thanks for listening", zo stelt de band in een statement.

Michael Stipe: "De kunst is op een feestje weten wanneer je weg moet gaan"

Het lijkt wel of ze het erom doen: midden in de 3FM 90s Request week kondigt rockband R.E.M. zijn einde aan. "To our Fans and Friends: As R.E.M., and as lifelong friends and co-conspirators, we have decided to call it a day as a band. We walk away with a great sense of gratitude, of finality, and of astonishment at all we have accomplished. To anyone who ever felt touched by our music, our deepest thanks for listening", zo stelt de band in een statement.

De band uit Athens, Georgia was al een gewaarde band in de underground in de jaren tachtig, met als hoogtepunt hit The One I Love in 1987. Met de hit Losing My Religion en het album Out Of Time in 1991 werd R.E.M. een echt grote band met mainstream succes. De doorbraak viel ongeveer samen met die van Nirvana, en paste binnen een trend van undergroundbands die opgepikt werden door major labels en succesvol werden op radio en tv.

Ook opvolger Automatic For The People bevatte een aantal grote hits, zoals Drive en Everything Hurts. Met het album Monster vervreemdde de band het grote publiek weer wat van zich. Drummer Bill Berry verliet de band vanwege gezondheidsproblemen. Legendarisch in Nederland werd de show op Pinkpop in 1989 en het concert dat de band in 2003 in de veel te kleine popzaal Tivoli in Utrecht gaf. In 2008 was de band voor het laatst in Nederland, voor een optreden in het Westerpark in Amsterdam.

Frontman Michael Stipe zegt over het eind van de band: "Een wijs man zei ooit: de kunst is op een feestje weten wanneer je weg moet gaan." Ook de andere twee bandleden hebben een persoonlijk statement op de website van de band geplaatst. Roosmarijn Reijmer besteedt vanavond in 3VOOR12RADIO met live opnamen aandacht aan het stoppen van REM.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12