Hollandse Nieuwe podium tijdens Le Guess Who? 2011 Hollandse Nieuwe podium tijdens Le Guess Who? 2011

Gratis toegankelijke avond in samenwerking met Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s

, Erik Zwennes

Hollandse Nieuwe podium tijdens Le Guess Who? 2011

Gratis toegankelijke avond in samenwerking met Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s

Erik Zwennes ,

Festival Le Guess Who?, Club 3VOOR12/Utrecht en Hollandse Nieuwe bundelen voor de tweede keer de krachten. Op 24 november presenteert 3VOOR12/Utrecht met Le Guess Who? een speciale Hollandse Nieuwe editie. Uiteraard in dB’s. Uiteraard gratis toegankelijk. Lees nu welke vijf acts die avond en nacht aan zullen treden.

Gratis toegankelijke avond in samenwerking met Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s

Festival Le Guess Who?, Club 3VOOR12/Utrecht en Hollandse Nieuwe bundelen voor de tweede keer de krachten. Op 24 november presenteert 3VOOR12/Utrecht met Le Guess Who? een speciale Hollandse Nieuwe editie. Uiteraard in dB’s. Uiteraard gratis toegankelijk. Lees nu welke vijf acts die avond en nacht aan zullen treden.

3VOOR12 Hollandse Nieuwe en Le Guess Who?
Voor de Nederlandse afvaardiging benaderde Le Guess Who? dit jaar opnieuw 3VOOR12. Met de talentenrubriek Hollandse Nieuwe laat het elke maand zien hoeveel goede nieuwe muziek er in Nederland wordt gemaakt. Maandelijks verschijnt er op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met zo’n twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem. Vijf van die acts zijn onderdeel van de line-up van het Le Guess Who? festival 2011.

COSMO V
Cosmo V of Cosmo de Vijfde is de artiestennaam van de Utrechtse studente Cosmo Luhulima. De debuut EP V is een klassieke thuisknutselplaat. Vier enorm spannende liedjes staan er op. Van garagerock tot dreampop met een sterke stem. De teksten hebben een opvallende melancholische aard, zelf wijt ze het aan haar outsider rol als Molukse in geboortedorp Leerdam. De aanvragen voor shows komen al uit Chili en Marokko terwijl ze pas net met haar vers geformeerde band aan het repeteren is. Binnenkort vertrekt Luhulima naar Berlijn voor de opnames van haar debuutalbum.

APRIL
Nederland kent al genoeg matte muziek, volgens Jorn Mathijssen en Julia Hendriks alias APRIL uit Utrecht. Ze verzetten zich tegen die muzikale traditie met stuwende gazey indierock, prikkelende teksten, sfeervolle producties en knappe samenzang. Het begon allemaal in een sloopflat in Overvecht en inmiddels staat het duo op Le Guess Who? 2011.

RATS ON RAFTS
De vier jongens van de Rotterdamse band Rats On Rafts pakten in 2005 pas voor het eerst de instrumenten op, maar zijn zes jaar later de new wave en post-punk revelatie van Nederland. Hun vinylsingle The Moneyman bracht ze een plek op de twaalfde Hollandse Nieuwe compilatie, een plek op de Popronde en een tour naar Engeland. Inmiddels is het debuutalbum The Moon Is Big verschenen, ontvingen ze unaniem lof voor de negen pijlscherpe liedjes, werden ze 3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de Maand oktober, speelden live bij 3FM en staan deze week in De Wereld Draait Door.

LIGHT LIGHT
Twee Amsterdamse acts vonden elkaar in Light Light. De geile orgelrockers van zZz en de melancholische freakfolkrock van Sailors klinken samen als, tjah... als Light Light. Vrolijke eighties popmuziek met een serieuze ondertoon. zZz zanger Bjorn en Saelors zangeres Alexandra vormen samen een soort Gainsbourg/Birkin beauty and the beast combo. Dat aangevuld met de geweldige orgelpartijen van Daan en het gitaarspel van Thijs creëert iets dat nog heel groot kan worden.

JULIEN MIER
Julien Mier is een jonge componist en producer woonachtig in Hilversum. Hij is niet bang voor een botsing tussen muzikale genres in zijn eclectische producties. Hij verpakt naar eigen zeggen gefragmenteerde melodieën in dromerige, melancholische verhalen. Denk aan een verknipte, opgefokte Baths en Mount Kimbie met wat Autechre en Board of Canada.


Details
Donderdag 24 november
Van 21:00 uur tot bam
dB’s, CAB-Rondom 100, 3534BE, Utrecht
Gratis toegang (wees op tijd!)

Le Guess Who?
Le Guess Who? is een 4-daags festival voor avontuurlijke, authentieke en urgente popmuziek in een intieme setting. De vijfde editie van dit festival vindt plaats van 24 t/m 27 november 2011, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht. Meer dan 80 bands die normaal niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, voorzien het festival van een breed scala aan live muziek. Een festival dus voor de muziekliefhebber. De zorgvuldig gekozen som der delen van alle artiesten vormt hierbij de bijzonderheid van het festival.

Luisteren
Beluister de huidige Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal. Begin november verschijnt de vierentwintigste editie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12