Dj St Paul het theater in met ode aan de liefhebberscultuur Dj St Paul het theater in met ode aan de liefhebberscultuur

Eerste editie met Tim Knol in de Kleine Komedie

, Atze de Vrieze

Dj St Paul het theater in met ode aan de liefhebberscultuur

Eerste editie met Tim Knol in de Kleine Komedie

Atze de Vrieze ,

DJ St Paul gaat het theater in. De dj en muziekfreak komt met een programma genaamd Midnight Special, waarin hij een muzikale eregast ontvangt, die de hele avond centraal staat in de Kleine Komedie in Amsterdam. De eerste editie ontvangt de gastheer Tim Knol, de zanger uit Hoorn die een paar jaar terug zijn podiumdebuut maakte op een eveneens door Paul Nederveen georganiseerde Avond Van Het Kippenvel in EKKO.

Eerste editie met Tim Knol in de Kleine Komedie

DJ St Paul gaat het theater in. De dj en muziekfreak komt met een programma genaamd Midnight Special, waarin hij een muzikale eregast ontvangt, die de hele avond centraal staat in de Kleine Komedie in Amsterdam. De eerste editie ontvangt de gastheer  Tim Knol, de zanger uit Hoorn die een paar jaar terug zijn podiumdebuut maakte op een eveneens door Paul Nederveen georganiseerde Avond Van Het Kippenvel in EKKO.

“Ik ben groot fan van zijn muziek”, zegt Nederveen. “De laatste jaren heb ik hem op de voet gevolgd. De avond moet een soort kruising zijn tussen Jools Holland, In De Hoofdrol en Zomergasten. Er komt een huiskamersetting waarin we praten over muziek en inspiratie. Er komen gasten en natuurlijk wordt er live muziek gespeeld. En na afloop ga ik met mijn gast muziek draaien tot diep in de nacht.”

De avond heet Midnight Special, en begint dan ook relatief laat – half elf. De avond zal niet op regelmatige basis plaatsvinden, maar het is wel de bedoeling dat het niet bij een keer blijft. “Er moet zich een goede gelegenheid aandienen, met een artiest waar ik zelf echt fan van ben. Ik wil de liefhebberscultus tot kunst verheffen”, zegt hij met gevoel voor dramatiek. “Als het goed loopt is het een idee waar we jaren mee vooruit kunnen. Ik zie mezelf graag als een soort missionaris voor het soort muziek waar ik enthousiast over ben.”

Dat was hij jarenlang vooral als huis-dj van Tivoli, waar hij op donderdag de vaste alternatieve avond Pop-O-Matic draait. De laatste jaren duikt hij op steeds meer plekken op, met eigen avond Helter Skelter in Doornroosje, op festivals als Lowlands, Oerol en Motel Mozaique. Op KX Radio maakt hij wekelijks het programma Fine Fine Music. Even flirtte hij met de televisie, in het programma MaDiWoDoVrijdagshow van Paul de Leeuw, maar zijn rol werd al snel geschrapt toen het programma niet goed liep. “Ik moest er wel even aan wennen. Als dj sta ik natuurlijk ook op het podium, maar dan wel in een heel andere setting. Uiteindelijk went alles, ook live tv. In het najaar kom ik terug op tv, als dj in de VPRO Wetenschapsquiz.”

De eerste editie van Midnight Special vindt 22 oktober plaats in de Kleine Komedie in Amsterdam. Hoofdgast is Tim Knol, maar ook Admiral Freebee is van de partij.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12