Chagall's Dolle Dwaze Dagen Chagall's Dolle Dwaze Dagen

Oud-Hollandse Nieuwe in één avond op podia DWDD en OT301

, Tomas Delsing

Chagall's Dolle Dwaze Dagen

Oud-Hollandse Nieuwe in één avond op podia DWDD en OT301

Tomas Delsing ,

De dag vóór je de release van je eerste EP door De Wereld Draait Door gebeld worden met de vraag of je misschien in de uitzending wilt komen spelen? Op dezelfde dag als diezelfde EP-release. Probleem? Dat niet, maar oud-3VOOR12 Hollandse Nieuwe Chagall heeft er wel een flink volgeschreven agenda mee.

Oud-Hollandse Nieuwe in één avond op podia DWDD en OT301

De dag vóór je de release van je eerste EP door De Wereld Draait Door gebeld worden met de vraag of je misschien in de uitzending wilt komen spelen? Op dezelfde dag als diezelfde EP-release. Probleem? Dat niet, maar oud-3VOOR12 Hollandse Nieuwe Chagall heeft er wel een flink volgeschreven agenda mee. Toch is er tussen de bedrijven door nog net tijd voor een korte update, met meer woorden per minuut dan er BPM in haar hit Breathe zitten.

"Vanochtend opbouwen voor de EP-release, vervolgens naar de DWDD studio om op te bouwen en te soundchecken, nu weer naar OT301 om te soundchecken voor vanavond, dan spelen bij DWDD en weer racen naar de andere kant van de stad, waar dan hopelijk mijn publiek staat om de EP in ontvangst te nemen." Die drukte heeft de Amsterdamse singer-songwriter te danken aan een plekje op Hollandse Nieuwe 19, optreden in 3VOOR12RADIO, een reclame van een groot warenhuis, de soundtrack van Tirza, maar vooral aan het overweldigende succes van Breathe, de dubstep-popcrossover die ze opnam met producersduo Bronstibock. "Je blijft wel realistisch: het kan natuurlijk bij een toevalstreffer blijven, maar nu lijkt het erop dat het volgende nummer ook heel goed ontvangen wordt."

Het succes van de samenwerking met Bronstibock mag haar dan overdonderd hebben, een vervolg komt er zeker: "Er ligt nog een nummer met Bronstibock op de plank, dat willen we nog gaan uitbrengen. Zij hebben al wel een tour geregeld als support-act voor Aux Raus, daar kan ik ook bij aanhaken. Maar dat is dan echt als Chagall ft. Bronstibock, dus niet met band. En ik ben net terug uit Engeland, mocht met een BBC-talent een track opnemen. Ook weer een beetje in de elektronische pophoek."

De komende tijd zal ze geleefd worden door de drukte en aandacht dus, maar plannen voor de toekomst zijn er wel degelijk. Al staan die alleen in snelle potloodschetsen op papier. Zoals een volledig album, dat "ergens in 2012" uit zou moeten komen. "We hebben eigenlijk de hele zomer in de studio gezeten, toen heb ik nauwelijks tijd gehad om nieuw materiaal te schrijven. Daar heb ik nu wel heel veel zin in. Gewoon rustig, thuis. Maar we hebben voor de komende tijd een mooi rijtje optredens staan, al zijn het er nog niet heel veel. Ik zou graag als support-act met een andere band de popzalen aan willen doen. Ervaring opdoen met de band."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12